ОСТАННІ НОВИНИ

Горинь не вірить, що „регіонали” створять в облраді свою фракцію

|

„За регламентом Львівської обласної ради, фракція Партії Регіонів в облраді може бути створена, однак керівництво облради не йме цьому віри. Так, як повідомив заступник голови обласної ради Микола Горинь, йому невідомо „навіть найменшого натяку” на те, що хтось із депутатів збирається створити в облраді фракцію Партію Регіонів.

Нагадаємо, голова фракції УНП в облраді Олекса Гудима, як повідомляли львівські ЗМІ, заявив, що йому відомо, що зараз закінчується процес формування фракції ПР у Львівській обласній ради і згоду вступити в цю фракцію вже дало понад 10 депутатів.

„Виходячи із ситуації, яка є зараз в обласній раді, а також з досить чіткої структурованості облради, в мене є дуже великі сумніви щодо самої можливості створення такої фракції. Олекса Гудима часом любить пожартувати, можливо, й цього разу він пожартував?” – переконаний Микола Горинь.

Як повідомив голова обласного Комітету виборців України Роман Кошовий, численні законодавчі колізії дозволяють створити в раді фракцію чи депутатську групу тієї поличної сили, яка за результатами виборів у неї не увійшла, хоча й виглядає це зовсім не логічним.

„Оскільки в обласній раді немає імперативного мандату, зрештою, як ми бачимо, й на рівні Верховної Ради, він не зовсім діє, покарати депутатів за вихід із фракції і створення нової ніхто не може, – пояснив Роман Кошовий. – За законом, створювати фракцію в раді можуть тільки ті політичні сили, які увійшли в неї за результатами виборів, але українське законодавство дуже недосконале. Залишається питання, чи дозволяє створення подібної фракції регламент обласної ради. За старим регламентом облради, який і зараз діє, група депутатів мають право створювати окрему фракцію або депутатську групу”, передає „Обсерватор”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *