ОСТАННІ НОВИНИ

Юристи визнають рішення обласної ТВК незаконним

|

„Рішення обласної ТВК про те, щоб не везти бюлетені до Львова протизаконне”, – повідомив юрист Благодійної організації «Твоє право» Андрій Гнида.

«Це рішення не відповідає процедурі, яка записана у Законі України «Про місцеві вибори», а саме част. 22 ст.82. Там чітко визначено, послідовність дій. Районні комісії і міські комісії міст обласного підпорядкування приймають від дільничних комісій бюлетені щодо обласної ради, зводять до купи всі протоколи, видають свій протокол про встановлення результатів голосування у межах округу. Після цього вони повинні ці протоколи разом зі всією іншою документацією – бюлетенями, скаргами, актами, тобто усе, що стосується виборів саме до обласної ради, мають привезти до Львова в обласну територіальну виборчу комісію. І це чітко написано в законі», – зазначив А.Гнида.

Також, на думку А.Гниди, у затягуванні процесу підрахунку голосів до Львівської обласної ради відіграли роль й інші чинники. «Була чітка вимога закону: коли вибори відбуваються одночасно, то певний пріоритет надається виборам народних депутатів України. Дуже багато членів дільничних виборчих комісій це зрозуміло мало не дослівно. І підрахувавши бюлетені щодо виборів народних депутатів, кидали все і їхали здавати цю документацію, забувши, що вони мають здавати цю документацію після того, як підрахують і результати місцевих виборів. Крім того, не треба забувати, що існують проблеми з автомобілями, на яких повинні доставляти бюлетені. Подеколи немає і одного, а потрібно, щоб всю документацію привезти разом два авто», – додав А.Гнида.

Нагадаємо, що Львівська обласна територіальна виборча комісія не може отримати бюлетенів від районних ТВК, оскільки дала усну вказівку районним комісіямне везти документи до Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *