ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці подискутували з митниками

|

21-го липня у Львові, за адресою площа Міцкевича 8, офіс 213 в рамках засідання правозахисної комісії Комітету Підприємців Львівщини, яка проводить свої засідання щотижнево, відбувся дискусійний клуб з обговорення найболючіших для підприємництва проблем на митниці.


Участь в даному заході взяли члени правозахисної комісії Комітету підприємців Львівщини, представники Громадської Ради при Львівській митниці, митні брокери, та запрошені експерти з митниці.


На перше засідання виносилась тема для обговорення „Процедура митного оформлення вантажів” і конкретна проблематика – невиправдана затримка вантажів на митниці, пов’язана з оформленням всіх необхідних документів.


У зв’язку з недостатньою реалізацією принципів ефективності та системності у митному регулюванні України, а також принципу додержання прав та охоронюваних законом інтересів фізичних та юридичних осіб Комітетом Підприємців Львівщини пропонується здійснити ревізію статей митного кодексу України та зміну деяких з них з метою прискорення пересування вантажів через митний кордон України.


Пропозиція Комітету Підприємців Львівщини щодо зміни митного законодавства полягає у наступному. КПЛ пропонує розвести у часі форми митного контролю посадовими особами митних органів для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, а саме перші дві форми згідно статті 41 Митного кодексу України. По-перше перевірки документів та відомостей, необхідних для такого контролю, по-друге, митного огляду.


Після двогодинної дискусії даної проблеми підсумком стали такі тези:


– розширити практику використання дозволених законодавством прискорених методів оформлення вантажу;


– знайти форму законодавчої ініціативи змін та рухатись в напрямку до виконання Кіотських угод.


По завершенню обговорення були висловлені побажання усіма учасниками дискусійного клубу робити такі заходи періодично. При цьому залучати не тільки підприємців різних напрямків, які мають справу з митницями, але й представників інших державних структур.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *