ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’явилась перша фостерна сім’я

|

Сьогодні Львівський виконавчий комітет прийняв рішення про створення прийомної сім’ї і передачу дитини на виховання та спільне проживання. Як повідомив начальник відділу у справах неповнолітніх Тарас Гурей, родина Наталії К. та Сергія Б. відтепер опікуватиметься долею трирічної Вікторії. Про влаштування дитини на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї укладений відповідний договір між виконкомом і прийомними батьками.

За словами Т.Гурея, у мерії близько року працюють над програмою з впровадження нової форми родинного виховання. За цей час до міської ради звернулося сім сімей, які виявили бажання взяти на виховання дітей-сиріт чи дітей, які залишилися без опіки батьків, однак з них лише одна родина повністю відповідала поставленим вимогам.

«У родини, яка зголошується виховувати дітей, повинна бути відповідні житлова площа і добрий матеріальний стан, батьки повинні пройти серйозне медичне обстеження. До цих сімей ставляться досить жорсткі вимоги, які дозволять на належному рівні утримувати дитину. І ми повинні знати, що передаємо дитину до відповідальних людей».

На утримання дитини у прийомній сім’ї міською радою передбачена матеріальна допомога у розмірі від 380 до 450 грн. Загалом, у міському бюджеті передбачено на фінансування таких сімей 20 тисяч 100 гривень. За словами Т.Гурея, до кінця року у Львові планують створити ще вісім фостерних сімей? повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *