ОСТАННІ НОВИНИ

На Сокальщині змагаються спортсмени-олімпійці

|

До 3 вересня в оздоровчо-лікувальному таборі “Ровесник” Сокальського району відбуватиметься традиційна Спартакіада спортсменів-інвалідів Львівщини, яка розпочалася 2 вересня і участь в якій беруть близько 240 представників.

Спортсмени-інваліди змагаються у таких видах спорту: перегони на візках, плавання, рукоборство, легка атлетика, жим штанги лежачи, попадання м’ячем в баскетбольне кільце, настільний теніс, шахи та шашки.

Переможців змагань нагороджуватимуть пам’ятними призами та грамотами.

За словами першого президента Національного комітету інвалідного спорту України Юрія Погоріляка, через брак коштів змагання доведеться проводити лише два дні. Він сказав, що 30% коштів на фінансування цього заходу надійшло з обласного бюджету. Значну підтримку надало підприємство “Західвугілля”, яке забезпечило проживання учасників в лікувально-оздоровчому комплексі “Ровесник”.

За словами переможця перегонів на візках на 100 метрів Івана Рожнятовського (його результат – 14,5 секунди), подібні змагання дають змогу спортсмену-інваліду не загубитися у житті і почувати себе повноправним членом сьогочасного суспільства.

Як повідомив Західну інформаційну корпорацію заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич, цього року з обласного бюджету на інвалідний спорт виділено 370 тисяч гривень, основна частина яких спрямована на підготовку спортсменів-інвалідів від Львівщини на Параолімпійські Ігри. Львівщину в на цих Іграх представлятимуть 7 параолімпійців. За словами Б. Матолича, багато з цих спортсменів є претендентами на медалі. Зазначимо, що жоден з параолімпійців Львівщини у зв’язку з підготовкою до стартів в Афінах не зміг взяти участь в Спартакіаді Львівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *