ОСТАННІ НОВИНИ

Андрій Костін: «Кремль наказує атакувати цивільні об’єкти в Україні»

|

Генеральний прокурор України Андрій Костін про російський удар по житловій багатоповерхівці в Одесі у ніч на 2 березня та цілеспрямовану тактику Кремля тероризувати цивільне населення України:

«Це не просто обстріли, це політика, спрямована на терор і знищення українців. Ця атака здійснена на житловий будинок, який не знаходиться поруч із жодним воєнним об’єктом або об’єктом подвійного призначення. Цей будинок знаходиться в зоні щільної забудови. І це не перший випадок, коли Росія цілеспрямовано атакує цивільні об’єкти.

Ми розуміємо, що ця політика починається саме в Кремлі. Злочинні накази віддаються саме з Кремля і далі по військовій ланці доходять до того підрозділу, який виконує їх, як це відбулося в ніч на 2 березня, коли ворог із території окупованого Криму обстріляв Одещину.

Ми повинні не лише розслідувати такі воєнні злочини і притягувати до відповідальності всіх, хто їх коїть, починаючи від виконавців злочинного наказу, завершуючи тими, хто його віддавав. Ми маємо припинити ці злочини. Для цього нам потрібна підтримка світу, нам потрібні достатні ресурси: додаткова зброя та засоби для захисту цивільних.

Ми як органи правопорядку спільно з нашими партнерами з Міжнародного кримінального суду та з інших країн, які проводять власні розслідування, робимо все можливе, аби кожен, хто винен в загибелі українців, в тортурах та зґвалтуванні, був притягнутий до відповідальності. Ця робота на роки, а, можливо, й на десятиліття. Але ми об’єднані з усім цивілізованим світом.

Безкарність породжуватиме нові злочини. Тому якщо росіяни не будуть покарані за все, то вони не зупиняться й продовжуватимуть робити своє. Далі будуть гинути цивільні громадяни і вже не тільки в Україні, не тільки українці будуть страждати. Ми маємо припинити страждання українців та запобігти поширенню злочинної війни світом».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *