"Коштів на оздоровлення та відпочинок дітей буде більше"

Наталка КИСІЛЬ, “Україна і час”

|

Про літо-2007 для дітей Львівщини ми розпитали у заступника начальника Головного управління освіти ЛОДА Богдани Біляк.

— Богдано Михайлівно, охарактеризуйте, будь ласка, підсумки навчального року.

— У цифрах це виглядає так. У школах Львівщини загалом є 306 273 учні. Випускників — 27 113, першачків — 23 805. Медалістів цього року маємо: золотих — 1 171, срібних — 594. У 2007 році понад 440 учасників обласного етапу всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін стали переможцями і призерами, 54 — переможцями і призерами всеукраїнського етапу. Значних успіхів з року в рік досягають учні Львівського фізико-математичного ліцею, ЗОШ №№ 4, 8, 28, 37, 50, 51, 53, 80 Львова, Львівської української гуманітарної гімназії, гімназії міжнародних відносин та інших закладів. Ще зазначу, що з 12 переможців усеукраїнських олімпіад з базових дисциплін 9 є учнями фізико-математичного ліцею.

— Яким буде цьогорічний літній відпочинок школярів? Чи є програми оздоровчі?

— Основні зусилля оздоровчої кампанії спрямують на збільшення кількості дітей, охоплених організованими формами оздоровлення та відпочинку у пришкільних таборах. А пріоритетним визначено оздоровлення дітей-сиріт, дітей без батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, тих, які перебувають на диспансерному обліку, котрі потерпіли внаслідок аварії на ЧАЕС, дітей, батьки яких загинули під час виконання службових обов`язків (військовослужбовці, працівники органів внутрішніх справ), обдарованих дітей.

— Як щодо фінансування?

— Скажу про школи-інтернати. Цього року вперше на оздоровлення дітей кошти — а це сума 4,224 млн. грн. (на 29 % більше, ніж у 2006 р.) — передбачені у кошторисах цих навчальних закладів. За попередніми даними, заплановано охопити 4 тисячі учнів (торік — 3500) шкіл-інтернатів.

— А загалом скількох дітей чекає оздоровлення?

— Понад 200 тисяч осіб.

— Чим діти займатимуться у пришкільних таборах?

— Для них організують екскурсії, а також господарські заходи. У третій декаді серпня відбудеться Міжнародний табір для дітей діаспори (Польщі, Естонії, Литви. Румунії, Словаччини).

— А кошти завше вчасно надходять?

— Якраз ні. Однією з причин незадовільного оздоровлення дітей є нерівномірне та несвоєчасне фінансування оздоровчої кампанії. Як правило, кошти надходили у другій половині червня, що ставило під загрозу організацію оздоровлення у перший літній місяць. Однак цього року, сподіваємося, усе буде гаразд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *