Олексій Радзієвський: “Гребемо в правильному напрямку” - „Ратуша“, 30 вересня

|

Відверто кажучи, причин для веселощів останнім часом не так уже й багато. Приємним винятком у цьому плані стала прес-конференція у Львові штабу кандидата в президенти Віктора Януковича, яка відбулась 28 вересня у приміщенні Будинку вчених. Намагаючись підтвердити промовисту назву самої споруди, ведучі заходу всі сили кинули на те, аби розумно обґрунтувати всі ті слова і пригоди, що стались з їхнім поводирем упродовж останнього тижня.

Коментуючи висловлені Януковичем сентенції про необхідність надання російській мові статусу державної і введення в Україні подвійного громадянства, керівник львівського штабу кандидата зазначив, що трактувати ці слова треба однозначно: любити рідну мову треба, а от переслідувати російську — зась, а подвійне громадянство — це є просто орієн-тація на європейські стандарти. Однак промовець не зміг утриматись, аби позитивно прокоментувати проросійську орієнтацію пана Януковича: “Чому Захід створив нам такі умови, щоб не пустити в Європу?! Вони бояться зміни балансів і співвідношення сил. Не забуваймо й про те, що 70 відсотків енергоносіїв ми отримуємо з Росії”.

“Яйценосний” замах на вінценосну особу у Франківську теж отримав оцінку з уст п. Радзієвського. Ігноруючи сюжети телеканалів, котрі підтверджували стару істину, що спершу все-таки було яйце, Олексій Радзієвський усе ж наполягав на “твердих предметах”, вочевидь, натякаючи, що яйце було вареним. Промовець із погрозливими інтонаціями дав зрозуміти присутнім, що цей “шабаш” ще “адекватно оцінять” трудові колективи тощо. Він погодився з твердженнями журналістів, що почалась “криміногенна фаза виборів”, а також зазначив: “Ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій”. У виступі і відповідях трибун сім разів ужив слово “шабаш”. Висловлюючи ставлення до нового радника свого боса — пана Тараса Чорновола, ведучий заходу з хитрою посмішкою зрік: “Ми обережно підходимо до рекомендацій по-літиків, в тому числі — й Чорновола”.

Згодом виступив ще один майстер слова — довірена особа

п. Януковича в Городку Віталій Гуменюк. Він оповів присутнім про непересічний випадок шабашу в цьому місті: зловмисник зірвав вивіску прихильників закиданого яйцями кандидата (її потім знайшли понівеченою і сплюндрованою на смітнику). Ще кілька плакатів Віктора Федоровича втоптано в багнюку. Цей безпрецедентний злочин городоцький демосфен чомусь прив’язав до приїзду в Городок нардепа Шкіля, котрий в місцевому клубі вдався до нечуваних речей: він усім розповів про п’ять судимостей Януковича і називав його “ґвалтівником жінок”. Складовою шабашу було визнано й нардепа Ярослава Кендзьора. Цей обранець народу, стверджував п. Гуменюк, казав на діючого прем’єра “такі слова, які я не можу передати, але які ви собі можете уявити”. Нажахана цим звірством, публіка чекала продовження моторошної історії, і воно не забарилось. Добродій Гуменюк розповів деякі подробиці, що схарактеризували вже затриманого міліцією городоцького вандала. З’ясувалось, що він не тільки вміє нищити нерукотворні образи Прем’єра, а ще й “за кожен грам на базарі ся торогує”. Цей щемний факт скомпрометував зловмисника в очах медіа остаточно.

Відповідаючи на запитання репортера “Ратуші”, чи не видається прихильникам Януковича, що хтось за їхніми спинами грає у власну гру і саме з цією метою провладним телеканалам дали вказівку показати компрометуючий Януковича “яйцеметний” сюжет із Франківська, п. Радзієвський відповів, що їм так не видається. “Ми гребемо в політичному руслі в правильному напрямку, і штурвал впевнено тримає в своїх руках наш кандидат, який стане президентом”, — підсумував колишній мер Дрогобича.

Микола САВЕЛЬЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *