ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни розстріляли у Кринках українських військовополонених

Маркіян Рой

|

Російські окупанти розстріляли українських військовополонених у Кринках Херсонської області. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Відео розстрілу з’явилось в одному з Telegram-каналів. На ньому видно, як російські військові розстрілюють трьох полонених українських військовослужбовців, які нерухомо лежать на землі.

Постріли здійснили, ймовірно, з автомата. Як стверджується у підписі під відео, розстріл стався поблизу Кринок Олешківської громади Херсонської області.

Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

«Вкотре представники країни- агресора показово ігнорують положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими, що свідчить про підтримку таких дій найвищим командуванням російських збройних сил», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, окупанти не вперше розстрілюють військовополонених. 17 лютого біля села Веселе Донецької області росіяни розстріляли українських військовополонених. Окупанти оприлюднили відео пʼяти загиблих українських військових на опорному пункті «Зеніт». Тіла були звалені у воду.

18 лютого поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області росіяни розстріляли трьох полонених українських захисників.

24 лютого в Бахмутському районі російські військові розстріляли щонайменше 7 українських військовослужбовців, які здавалися в полон.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *