ОСТАННІ НОВИНИ

Сирський ініціював службову перевірку через переслідування журналіста «Слідство.Інфо»

Маркіян Рой

|

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський прокоментував ситуацію з врученням ТЦК повістки журналісту «Слідство. Інфо», яке могли здійснити за сприяння СБУ, про яке чоловік опублікував розслідування. Про це Сирський повідомив у Facebook.

«За матеріалами, опублікованими громадською організацією «Слідство.Інфо», мною визначено завдання командувачу Сухопутних військ ЗСУ провести службову перевірку», – написав Сирський.

Він додав, що за результатами службової перевірки будуть ухвалені відповідні рішення.

Також Сирський наголосив, що діяльність журналістів користується повагою керівництва ЗСУ та охороняється законодавством України. За його словами, у Силах оборони засуджують будь-які випадки порушень з боку військових посадових осіб.

Як відомо, журналісти-розслідувачі знайшли у дружини голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка придбану у грудні 2023 року квартиру за понад 20 мільйонів гривень за ринковою ціною. Хоча в декларації посадовця зазначено, що за квартиру сплатили 12,8 мільйонів гривень.

6 квітня стало відомо, що після розслідування журналісту «Слідства.Інфо» Євгенію Шульгату співробітники ТЦК намагалися вручити повістку за вказівкою людини в цивільному, яку ідентифікували, як працівника СБУ.

У СБУ та Міноборони відреагували на нову інформацію від «Слідство.Інфо».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *