Коли „Міс „Молода Галичина“ заборонять співати - „Молода Галичина“, 8 липня

|

Сьогодні о 20 годині в Новояворівську відбудеться урочисте відкриття ХІІІ всеукраїнського фестивалю молодих виконавців сучасної української пісні „Молода Галичина“. У святковому концерті разом із лауреатами минулорічних конкурсів виступатимуть зірки української естради – гурти „Мандри“ та „Скрябін“.

Загалом програма п’яти фестивальних днів буде дуже насиченою. Окрім конкурсів у молодшій, середній та старшій вікових групах, щовечора – культурна програма.

Так, 9 липня конкурсантів потішить виступом зразковий театр естрадної пісні „Апельсин“ із Червонограда, яким керує Віктор Коваленко. Не один його вихованець був переможцем фестивалю „Молода Галичина“. Зокрема, торік гран-прі отримала учениця В. Коваленка – Марта Мальська.

Десятого липня учасникам і гостям заспівають переможці „Молодої Галичини“ попередніх літ: Михайло Хома, Марта Мальська та Наталя Яцків. Вирізнятиметься за програмою вечір 11 липня. Щойно минулого року директорові фестивалю „Молода Галичина“ Наталії Коваль вдалося втілити свій давній задум й організувати для учасників конкурсу вечір знайомств – із розважальною програмою, головною окрасою якої є проведення оригінального конкурсу „Міс „Молода Галичина-2004“. На „Молодій Галичині“ конкурс „Міс“ проводиться за авторським сценарієм директора фестивалю. Тобто в ньому немає обов’язкового дефілювання, змагання інтелектів і демонстрування власних творчих здібностей. Усе це змішано в коктейль: кожна з учасниць показує те, що хоче. Скажімо, уміє дівчинка гарно танцювати, може станцювати, уміє добре розповідати гуморески чи зіграти мізансцену з якої-небудь вистави – будь ласка, а можливо, вона нічого, крім того, що рухається, як модель, не вміє. І це теж приймається. Єдине, що їм не дозволяється на конкурсі „Міс“, – співати, бо ці здібності вони мають змогу демонструвати на фестивальній сцені. А оцінює учасниць такого конкурсу надзвичайно вибагливе журі, яке виставляє бали на свій розсуд. Складається журі з хлопчиків – учасників фестивалю. А й справді, хто може краще оцінити прекрасну половину людства, якщо не чоловіки?!

У цьому конкурсі вибиратимуть двох міс: „Міні-міс „Молода Галичина“ і „Міс „Молода Галичина“, урочисте нагородження яких відбудеться перед гала-концертом 12 липня. Тоді ж на літній сцені отримають нагороди і всі переможці фестивалю „Молода Галичина“. Опісля до півночі триватиме великий святковий концерт. Цьогоріч на ньому можна буде побачити й послухати: гурт „Друга ріка“, Юлію Лорд, тріо „Крайня хата“, заслуженого артиста України Ігоря Богдана та народного артиста України Василя Зінкевича.

Леся ОЛЕНДІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *