Падіння як початок відродження - „Високий замок“, 17 червня

|

Втім, у п’ятницю в Апеляційному комітеті Федерації футболу України відбудеться розгляд апеляції львівського клубу щодо участі у матчі “Карпати”- “Борисфен” дискваліфікованого перед тим бюро ПФЛ Юрія Максимова. Однак якщо взяти до уваги, що Апеляційний комітет ФФУ очолює Віктор Медведчук і конфлікт “з відкритим забралом” почесного президента львівського клубу Петра Димінського з президентом ФФУ Григорієм Суркісом, на позитивне для себе рішення “Карпатам” у цьому випадку, схоже, сподіватися не варто.

Перед заключним туром львів’яни набрали 23 очки і поступаються полтавській “Ворсклі-Нафтогазу” чотирма, а сімферопольській “Таврії” – шістьома очками. Але навіть якщо львів’янам і додадуть ці три очки, “Ворскла-Нафтогаз”, яка в заключному турі вдома зустрічається з донецьким “Металургом”, може цей гандикап компенсувати перемогою над суперником, який вже не має турнірної мотивації (донеччани вже забронювали собі четверте місце і путівку в Кубок УЄФА).

Звісно, знову можна згадати помилки арбітрів, київських футбольних функціонерів, лист-звернення ветеранів “Карпат” із погрозами виходу з українського чемпіонату та “кооператив” зацікавлених у падінні “Карпат” суперників. Проте мусимо констатувати, що “Карпати”, судячи з гри, яку вони показували у цьому чемпіонаті, закономірно залишають вищу лігу. Красномовно про це свідчать результати матчів у другому колі: одна перемога, чотири нічиї, дев’ять поразок та лише чотири (!?) забиті м’ячі – це навіть гірше за показники відвертого аутсайдера “Зірки”, яка вже заявила про своє розформування.

А ще в лютому цього року керівництво “Карпат” обіцяло своїм уболівальникам участь у єврокубках, а Сергій Мізін, Тарас Кабанов та Юрій Беньо грали в збірній України. Як можна було з таким кадровим потенціалом (а ще можна згадати Ковальчука, Налєпу, Мікуліча) докотитися до вильоту з “вишки” – запитання риторичне.

Мало того, команди усіх трьох ліг ФК “Карпати” зараз перебувають внизу турнірної таблиці і ведуть відчайдушну боротьбу за те, щоб не понизитись у класі. І це при тому, що до першої ліги пробився стрийський “Газовик-Скала”, який, до речі, вважається фарм-клубом “Ворскли”, а найкращим бомбардиром другої ліги (серед команд усіх трьох підгруп) з величезним відривом став 22-річний равчанин Роман Каракевич – тобто кадровий потенціал у галицького футболу, безумовно, є.

Мабуть, саме на місцевих вихованців, які гратимуть у “Карпатах” не лише за гроші, й повинні розраховувати майбутні наставники львівського клубу.

Та й не варто робити трагедії із вильоту до першої ліги, адже досвід того ж “Спартака”, “Марселя”, “Фіорентини” чи “Чорноморця” свідчить, що відродження та навіть новий злет цих клубів розпочався після падіння до нижчого дивізіону.

Михайло РОМАНЯК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *