ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкриють Центр допомоги українцям, які зазнали тортур на війні

Наталя Дуляба

|

За 1,5 млн євро від уряду Фландрії (Королівство Бельгія) у Львові облаштують Центр допомоги українцям, які зазнали тортур на війні. Прийняття коштів у бюджет 8 лютого погодила сесія Львівської міськради.

Такий Центр допомоги буде частиною системи Unbroken («Незламні»), яку у Львові розбудовують після початку повномасштабної війни для лікування, реабілітації та протезування всіх постраждалих українців.

Майбутній заклад планують облаштувати в існуючій будівлі, для цього її реконструюють. Після відкриття цей центр зосереджуватиметься на комплексній психологічній допомозі українцям, які зазнали тортур із боку російських окупантів.

«Це фактично чи не перший в Україні центр для тих, хто пройшов складні випробування тортурами. Це буде розширення психологічної допомоги, яку сьогодні вже надають для поранених захисників, будуть окремі спеціалізовані кабінети та окремі підходи. Тобто це такий проєкт, який напрацьовується із закордонними партнерами для того, щоб можна було надавати окремо точкову допомогу власне тим, які пройшли складні випробування і муки», –цитує пресслужба мерії першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка.

Перші роботи з облаштування Центру допомоги постраждалим від російських тортур уже розпочали. Кошти на повноцінну розбудову якраз і передав уряд Фландрії. Відкрити заклад планують ще цьогоріч.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *