ОСТАННІ НОВИНИ

Китай в ООН закликав Україну і терористичну Росію «піти назустріч один одному»

Андрій Котенський

|

Заступник постійного представника Китаю при ООН Ген Шуан закликав Україну і терористичну Росію піти «назустріч один одному» і якнайшвидше почати мирні переговори. Про це він заявив на засіданні Ради безпеки ООН, скликане на вимогу Росії напередодні Саміту миру у Швейцарії повідомляє Українська правда із посиланням на China Times.

Китай забув зауважити, що саме рашисти вторглися в Україну, натомість закликає Україну помиритися із агресором.

«Зброя може покласти край війні, але вона не принесе тривалого миру. Китай закликає сторони конфлікту продемонструвати політичну волю, піти назустріч один одному і якнайшвидше розпочати мирні переговори, щоб досягти припинення вогню і покласти край бойовим діям», – повідомив Ген Шуан.

Представник Китаю також не називає війну війною, натомість закликав міжнародне співтовариство «віддати пріоритет миру і людяності, активізувати зусилля зі сприяння миру і переговорам, уникати посилення конфронтації, об’єднати зусилля для подолання негативних наслідків кризи (так Китай називає вторгнення РФ в Україну – ред.) і спільно працювати над створенням умов для політичного врегулювання кризи».

Ген Шуан заявив, що позиція Китаю щодо України є «послідовною і чіткою», але ні слова про суверенність кордонів України: «Китай і надалі відстоюватиме об’єктивну та неупереджену позицію, підтримуватиме тісний зв’язок з усіма сторонами, наполегливо переконуватиме та просуватиме переговори, докладатиме невпинних зусиль та відіграватиме конструктивну роль у сприянні якнайшвидшому політичному врегулюванню української кризи».

Представник Китаю також заявив, що США поширюють брехню про те, що китайська сторона підтримала війну, розв’язану Росією, і що насправді, навіть після початку війни торгівля між США і Росією ніколи не припинялися.

За його словами, Китай завжди закликав до миру та сприяння переговорам для просування політичного рішення.

«Китай не надавав летальної зброї жодній зі сторін конфлікту і завжди суворо контролював товари подвійного призначення. Економічне і торговельне співробітництво між Китаєм і Росією відповідає правилам СОТ і ринковим принципам, не спрямоване проти третіх сторін і не порушує міжнародне право. Фактично, після початку війни торговельні обміни між США і Росією ніколи не припинялися», – заявив Ген Шуан.

Цікаво, що цікаво, що напередодні саміту у Швейцарії виправили проблемні положення підсумкового документа зустрічі, який міг мати небажані наслідки для України. Після цього кілька відвертих проросійських держав, що планували взяти участь у зустрічі, відмовилися від поїздки до Швейцарії.

У Глобальному саміті миру, який відбудеться 15-16 червня, візьмуть участь 92 країни, але Китай, який так стурбований мирним питанням України, туди не поїхав.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *