ОСТАННІ НОВИНИ

G7 застерегла Росію від використання ядерної зброї

Андрій Котенський

|

Лідери «Групи семи» на саміті в Італії попередили Росію про наслідки в разі застосування зброї масового знищення, зокрема ядерної. Про це йдеться у спільній декларації лідерів G7, яка є в розпорядженні Європейської правди.

Учасники саміту висловили глибоку стурбованість «безвідповідальною ядерною риторикою та діями Росії, а також повідомленнями про дедалі частіше застосування нею хімічних речовин проти українських сил».

«Ми вкотре наголошуємо, що будь-яке застосування Росією хімічної, біологічної, радіологічної або ядерної зброї матиме серйозні наслідки», – підкреслюється в декларації.

Лідери «Групи семи» також стурбовані «непрозорим і прискореним розширенням ядерного арсеналу Китаю», а також розвитком ядерної програми та програм балістичних ракет Північної Кореї та Ірану.

У документі також підтверджується підтримка G7 Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ), із якого Росія вийшла минулого року.

«Ми закликаємо Росію продовжувати дотримуватися мораторію на ядерні випробування і відновити ратифікацію ДВЗЯВ. Ми також закликаємо Північну Корею не проводити жодних подальших ядерних випробувань, а також підписати і ратифікувати ДВЗЯВ», – зазначили глави держав G7.

Раніше лідери G7 погодилися надати Україні 50 млрд доларів коштом заморожених російських активів

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *