ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова викрили мережу борделів

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці викрили мережу нелегальних борделів, які діяли у приватних квартирах у центрі Львова. Під час обшуків знайшли більше 1 млн доларів готівкою. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, у Львові діяли чотири злочинні угруповання, які займались утриманням місць розпусти та сутенерством. До їхнього складу входили щонайменше 24 особи.

Зловмисники створили розгалужену мережу борделів десятьох у квартирах, розташованих в основному в центрі Львова.

Серед учасників нелегального секс-бізнесу був львів’янин, який є адвокатом. При цьому його раніше вже притягували до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини.

«Роль адвоката полягала у спробах вирішення проблемних питань з держустановами, зокрема і в правоохоронних органах. За наявними даними, він надавав аналогічні послуги ще трьом злочинним угрупуванням, причетним до секс-бізнесу», –уточняють у Нацполіції.

За інформацією правоохоронців, для реклами діяльності салонів інтимних послуг створили окремий кол-центр, адміністратори якого також приймали «замовлення».

Встановлено, що на цих квартирах інтимні послуги надавали понад пів сотні жінок. Вартість становила від 4000 грн за годину. Для розширення діяльності злочинної мережі на «роботу» запрошували молодих дівчат віком від 18 до 25 років.

Місячний оборот борделів становив 16 млн грн.

Сам адвокат, який є організатором секс-бізнесу, займався прикриттям злочинної діяльності.

Правоохоронці провели одночасні обшуки за місцями проживання фігурантів та у самих салонах, вилучили чорнові записи, мобільні телефони, банківські картки, автомобіль, вогнепальну зброю, золоті прикраси, а також значну суму готівки: майже 1,4 млн грн, понад 660 тисяч доларів, 400 тисяч євро та іншу валюту.

Наразі поліцейські затримали 21 учасника нелегального угруповання, втім підозри оголосили усім 24 особам за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 та ч. 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
  • ч. 2 ст. 302 (створення або утримання місць розпусти і звідництво);
  • ч. 3 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією).

Адвокату інкримінують також надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Трьом лідерам злочинної організації суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *