ОСТАННІ НОВИНИ

Львів знову відвідав отець-благодійник зі США Фам Трі

Андрій Котенський

|

Римо-католицький священник в’єтнамського походження Фам Трі, що мешкає у Флориді (США), втретє приїхав до Львова підтримати й допомогти фінансово родинам, які цього особливо потребують. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Щороку отець під час своєї відпустки їздить у різні країни з місією допомоги та підтримки. За час вторгнення рашистів в Україну ще вже третя поїздка Фам Трі до Львова.

«Цьогоріч – 25 років мого служіння. І одна з форм святкування для мене це допомога, це жертовність, це бути тут поруч з українцями – хоч не довго, кілька днів, але ці дні повні нових знайомств, зустрічей і відкритих сердець», – каже отець Фам Трі.

За три роки повномасштабної війни отець-благодійник передав допомоги на загальну суму 45 тисяч доларів. З них, зокрема, 25 тисяч доларів, – за останній рік. Також цього разу отець приїхав зі своїм дияконом Роном Біром.

«За ці три роки отець Фам Трі став добрим другом. Зустрічаємо його та знайомимо з нашими установами та родинами. Це неймовірна людина з особливою історією. Свого часу він сам був біженцем, багато років поспіль їздив у В’єтнам, допомагав прокаженим. Коли в Україні почалось повномасштабна війна, добродій вирішив їхати сюди. Він щоразу допомагає коштами, які віддає нашим родинам під час знайомства. Кошти заощаджує зі своєї зарплатні, а також оголошує збір серед своїх парафіян. Це приклад доброти та жертовності», – розповідає керівник міського управління «Служба у справах дітей» Володимир Фридрак.

Під час візиту отець відвідав домівки родин, про які дбає команда управління «Служба у справах дітей». Це велика родина із Запоріжжя, у якій зростає дитина з інвалідністю, та бабуся, у якої онкологія, і яка сама виховує онуків (у одного з дітей важка форма діабету). Також отець знайомився із мамою-вихователькою та дітьми із двох дитячих будинків сімейного типу міста, та фінансово підтримав дівчинку, яка зараз перебуває у родині патронатної виховательки.

«На таких людях і тримається цей світ. На їхній щирості, любові до людей, жертовності. Він міг би провести свою відпустку на березі моря чи океану, перепочити. Натомість приїхав у нашу країну, де війна, де біль, де є потреба у підтримці. Це дуже зворушливо, і ми дуже цінуємо його вчинок», – ділиться емоціями мама-вихователька ДБСТ Катерина Долгова.

Отець Фам Трі перебуватиме у Львові до неділі. Каже, що приїжджатиме до нас доти, доки зможе і в цьому буде потреба.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *