ОСТАННІ НОВИНИ

Берлін віддасть Львову 12 трамваїв

Наталя Дуляба

|

Берлінська транспортна компанія готова безоплатно передати Львову 12 вживаних робочих трамваїв КТ4D та запчастини до них. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Такі трамваї КТ4D вже курсують Львовом, адже у 2018 році місто придбало у Берліні 30 таких вживаних трамваїв. У міськраді кажуть, що вони добре себе зарекомендували, адже мають модернізовану систему керування та живлення, що дозволяє економити електроенергію.

Тепер місто отримає 12 трамваїв на безоплатній основі, втім оплатити має доставку, розмитнення та переобладнання вагонів під ширину львівської колії. За попередніми підрахунками, на це потрібно більше 24 млн грн.

Всі трамваї мали б надійти ще навесні – зі середини квітня до кінця травня. В ЛКП «Львівелектротранс» додають, що перші з них зможуть вже виїхати на лінії наприкінці травня – на початку червня. Заплановано, що вони курсуватимуть на маршрутах №3 та №6.

Нагадаємо, до кінця 2024 року Львів також безкоштовно отримає 11 вживаних трамваїв Bernmobil. Їх передає швейцарське місто Берн. Вісім із цих трамваїв є справні, а три передбачені на запчастини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *