ОСТАННІ НОВИНИ

США зняли заборону на передачу зброї для «Азову»

Андрій Котенський

|

Сполучені Штати Америки зняли заборону на передачу зброї азовцям. Про це повідомив командир 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» полковник Денис Прокопенко.

12-та бригада «Азов» НГУ пройшла перевірку, яка передбачена законодавством США, і має право на отримання допомоги від Сполучених Штатів Америки у сфері безпеки.

«Я хочу привітати всіх бійців 12-ої бригади спеціального призначення «Азов» і весь цивілізований світ з перемогою над російською пропагандою», – зазначив Прокопенко.

Бійці вже готують довести свою ефективність із новою зброєю на полі бою.

«Ми виправдаємо покладену на нас відповідальність, і своєю дисципліною, стійкістю та хоробрістю в бою доведемо ефективність цього рішення», – сказав Редіс.

Як відомо США заборонили передавати свою зброю бійцям «Азову» у 2017 році. Заборона була породжена російською пропагандою буцімто азовці порушують права людей, проте «жодних доказів» таких порушень так і не було знайдено.

У квітні 2014 року командир “Азову” публічно звернувся до політиків, «чому «Азов» досі не отримує західну зброю?».

13 червня 2024 року Президент США Джо Байден і Президент України Володимир Зеленський підписали 10-річну двосторонню угоду про безпеку, спрямовану на посилення оборонних спроможностей Києва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *