ОСТАННІ НОВИНИ

Львову можуть подарувати 11 швейцарських трамваїв

Наталя Дуляба

|

Швейцарське місто Берн розглядає можливість безкоштовної передачі Львову 11 низькопідлогових трамваїв. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні транспорту Львівської міськради.

Йдеться про вживані низькопідлогові членовані трамваї Bernmobil. Вісім трамваїв є у справному стані, тож зможуть курсувати Львовом, ще три призначені на запчастини. Їх планують передати зі швейцарського міста Берн у межах проєкту «Бернські трамваї для Львова».

Днями до Львова з робочим візитом завітали швейцарські фахівці, аби оцінити трамвайну інфраструктуру, перевірити стан колій та їхньої придатності для експлуатації бернських трамваїв. Зрештою вони дійшли до висновку, що постачання трамваїв Bernmobil є технічно можливим.

Відтак цей електротранспорт місто зможе отримати вже у 2024 році.

«Наші спеціалісти мали можливість оглянути дорожнє полотно, колії, ремонтну майстерню і дійшли висновку, що все в належному стані, а трамвайна інфраструктура обох міст є сумісною. Тож передача трамваїв є технічно можливою. Далі на основі всіх висновків і звіту нашого технічного експерта ми зможемо прийняти рішення щодо подальшої можливості передачі трамваїв Львову», – цитує пресслужба мерії голову кооперації посольства Швейцарії в Україні Сільвана Хунгербюлера.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *