ОСТАННІ НОВИНИ

Швейцарія визнала Голодомор геноцидом українського народу

Наталя Дуляба

|

Швейцарський парламент визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

В ухваленій заяві Національна Рада Швейцарії визнає актом геноциду систематичні дії, спрямовані на масове та цілеспрямоване вбивство голодом з наміром знищити національну, етнічну, расову чи релігійну групу. Відтак Голодомор 1932-1933 років, вчинений радянською владою, є геноцидом українського народу.

«Це справді історичне рішення. І це вкрай важливий крок на шляху до відновлення історичної справедливості та збереження пам’яті про мільйони невинних жертв», – підкреслив Руслан Стефанчук й подякував Швейцарії за прийняту заяву.

Нагадаємо, Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу раніше вже визнав Європарламент і Парламентська асамблея Ради Європи.

Навесні 2022-го відповідне рішення ухвалив парламент Чехії, а наприкінці листопада – ще й парламент Румунії. Згодом такий крок зробили також Ірландія й Німеччина.

У травні 2023 року парламент Словенії також ухвалив декларацію про визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу. Згодом приєдналася й Велика Британія, Люксембург, Словаччина, Хорватія, Нідерланди, Італія, а також Уельський парламент.

Голодомор 1932-1933 років геноцидом українців визнав також й американський штат Північна Кароліна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *