ОСТАННІ НОВИНИ

Парламент Словенії визнав Голодомор геноцидом українського народу

Ольга Денисяка

|

Парламент Словенії у вівторок ухвалив декларацію про визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу. Про це повідомляє Європейська правда.

Декларацію про визнання Голодомору геноцидом ухвалили більшістю в 67 голосів за підтримки всіх парламентських груп, окрім Лівої партії. Її представник Матей Ватовець назвав документ «політичним актом», який «ґрунтується на фальшивих передумовах».

Тим не менш, під час дебатів інші депутати погодились, що декларація є висловленням солідарності з українським народом і допоможе підвищити рівень обізнаності про цей злочин.

Державний секретар Міністерства закордонних справ Словенії Самуель Жбогар також висловив підтримку декларації, нагадавши, що Росія продовжує викрадати українське зерно та обмежувати експорт до країн, які його потребують.

Зауважимо, Національна асамблея Франції визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу цьогоріч наприкінці березня.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, загалом Голодомор геноцидом українського народу вже визнали парламенти більше 20 країн світу, зокрема і в Європі. У березні також це зробили Палата представників Бельгії, нижня палата бельгійського парламенту, і парламент Ісландії.

Наприкінці 2022 року Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу визнав і Європарламент.

Навесні 2022-го відповідне рішення ухвалив парламент Чехії, а наприкінці листопада – ще й парламент Румунії. Згодом такий крок зробили також Ірландія й Німеччина.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *