ОСТАННІ НОВИНИ

Американський штат визнав Голодомор геноцидом українців

Ольга Денисяка

|

Американський штат Північна Кароліна визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

«З нагоди 90-их роковин трагедії Губернатор штату Рой Купер підписав відповідну прокламацію та проголосив 25 листопада Днем пам’яті про Голодомор. Щиро вдячні штату Північна Кароліна та особисто Roy Cooper за те, що починаючи з 2018 року, він щорічно підтверджує свою послідовну позицію у питанні визнання Голодомору геноцидом», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу визнав Європарламент і Парламентська асамблея Ради Європи.

Навесні 2022-го відповідне рішення ухвалив парламент Чехії, а наприкінці листопада – ще й парламент Румунії. Згодом такий крок зробили також Ірландія й Німеччина.

У травні 2023 року парламент Словеніїтакож ухвалив декларацію про визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу. Згодом приєдналася й Велика Британія, Люксембург, Словаччина, Хорватія, Нідерланди, а також Італія.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *