ОСТАННІ НОВИНИ

В Ірландії Голодомор також визнали геноцидом українців

Анастасія Диняк

|

Верхня палата парламенту Ірландії, Шенад Ерен, визнала геноцидом Голодомор, якого зазнав український народ внаслідок радянської окупації у 1932 – 1933 роках. Про повідомило посольство України в Ірландії.

Так, 24 листопада в Ірландії прийняли рішення про визнання Голодомору 1932 — 1933 років геноцидом українців.

«Воістину історичне рішення Шенад Ерен про визнання Голодомору 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу. Ірландія належить до числа наших найближчих друзів, які не бояться називати речі своїми іменами», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше румунські депутати та сенатори на спільному засіданні 23 листопада проголосували за Декларацію про засудження навмисного голоду (Голодомору), якого зазнав український народ внаслідок радянської окупації у 1932 – 1933 роках.

Як писав Львівський портал, Голодомор в Україні 1932–1933 років визнали геноцидом менш ніж два десятки країн світу. Цьогоріч навесні відповідне рішення ухвалив парламент Чехії, а тепер фактично ще й Румунії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Інфографіка: 24 канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *