ОСТАННІ НОВИНИ

Ляшкко призначив виконувача обов’язків гендиректора «Охматдиту»

Олег Дерев'янко

|

У суботу, 17 серпня, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко після наради із завідувачами відділень «Охматдиту» призначив тимчасово виконувача обов’язків директора лікарні Олександра Уріна. Про це він повідомив у власних соцмережах.

За його словами, він зустрівся з декількома завідувачами відділень лікарні, аби почути їх думки, обговорити бачення, як має рухатись та розвиватись «Охматдит» далі. А також хто готовий очолити цей рух та має довіру колег.

«За результатами зустрічі, з урахуванням порад лікарів, прийняв рішення тимчасово покласти виконання обов’язків генерального директора Охматдиту на Олександра Уріна, який нині очолює відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій Охматдиту», – зазначив Ляшко.

Нагадаємо, що цього ж дня генерального директора «Охматдиту» Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ.

Передісторія

Зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 38 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю, житлові будинки та в медичний центр.

Слідчі встановили, що по дитячій лікарні рашисти цілеспрямовано вдарили крилатою ракетою Х-101. На місці вже знайшли відповідні уламки.

Аварійно-рятувальна операція в «Охматдиті» тривала цілу добу. Тут внаслідок удару рашистів загинули двоє людей, ще 32 дістали поранення.

Менше ніж за три години українці перерахували на відновлення лікарні «Охматдит», яку розбомбила терористична росія, 100 мільйонів гривень.

1 серпня БО «Благодійний фонд «Охматдит» обрав ТОВ «Буд-технолоджі» переможцем тендеру на ремонт корпусу лікарні.

З 14 учасників конкурсу маловідома фірма, що виграла тендр, запропонувала третю за дороговизною пропозиція, де компанія висловила готовність виконати роботи за 307 мільйонів гривень (без ПДВ). Водночас десяток інших учасників запропонували виконати роботи значно дешевше – від 42 до 286 млн гривень.

Того ж дня Міністерство охорони здоров’я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок цього тендеру. Після розголосу у ЗМІ тендер на відбудову «Охматдиту» вирішили провести заново.

16 серпня директор «Охматдиту» Володимир Жовнір заявив, що благодійний фонд, куди українці перерахували понад 350 млн гривень, відмовився переказувати кошти на відбудову лікарні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *