ОСТАННІ НОВИНИ

Тендер на відбудову «Охматдиту» проведуть заново, – Ляшко

Олег Дерев'янко

|

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив про проведення нового тендера на відбудову дитячої лікарні «Охматдит». Про це повідомляє hromadske.

«Я хочу, щоб новий тендер був оголошений якомога швидше. Тому за наступний тиждень ми хочемо створити наглядову раду, яка затвердить критерії учасників, які можуть подаватися», – сказав міністр.

Коли новий тендер буде оголошено, на його завершення буде 16 днів. До того ж тендерні пропозиції подаються 7-14 днів.

Він розповів, що звернувся до глави Нацполіції з проханням про консультації щодо компанії, яка претендує бути переможцем відбору, проведеного фондом «Охматдит». За словами Ляшка, є застереження, що на балансі компанії немає відповідної кількості техніки, яка дозволить виконувати передбачені роботи.

Так, провівши консультації, було вирішено, що благодійний фонд перераховує гроші, зібрані після 8 липня на рахунки лікарні, безпосередньо на казначейський рахунок.

Ляшко також оголосив про створення ревізійної наглядової ради щодо використання цих коштів та подальшого руху. До неї увійдуть шість найбільших благодійників, які перерахували найбільші суми «Охматдиту», один представник МОЗ і один представник адміністрації лікарні. Вони разом відбиратимуть представників з пацієнтських, антикорупційних та будівельних організацій тощо.

Далі оголошується процедура через платформу Prozzoro. За словами Ляшка, окремо планувалося зібрати найбільших будівельників, щоб обговорити, що робити далі щодо відновлення корпусів, які не підлягають реконструкції.

Передісторія

1 серпня БО «Благодійний фонд «Охматдит» обрав ТОВ «Буд-технолоджі» переможцем тендеру на ремонт корпусу лікарні.

З 14 учасників конкурсу це була третя за дороговизною пропозиція, де компанія висловила готовність виконати роботи за 307 мільйонів гривень (без ПДВ). Водночас десяток інших учасників запропонували виконати роботи значно дешевше – від 42 до 286 млн гривень.

Того ж дня Міністерство охорони здоров’я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок цього тендеру.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, що кожного учасника тендеру оцінювали за п’ятьма критеріями: співбесіда, оцінка персоналу, оцінка матеріально-технічної бази, досвід, цінова пропозиція. Деякі компанії усунули через порушення принципу доброчесності, зокрема відкриті кримінальні провадження.

Ляшко додав, що компанія «Буд-технолоджі» не підписала ще договір через перевірку її здатності виконати роботи і заявив, що «зробить все, аби процес був абсолютно прозорий».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *