ОСТАННІ НОВИНИ

Тендер на відбудову «Охматдиту» додатково перевірять. МОЗ звернулося до правоохоронців

Маркіян Рой

|

Міністерство охорони здоров’я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок тендеру на ремонт корпусу лікарні «Охматдит», який зазнав пошкоджень від ракетного обстрілу у липні.  Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він розповів, що кожного учасника тендеру оцінювали за п’ятьма критеріями: співбесіда, оцінка персоналу, оцінка матеріально-технічної бази, досвід, цінова пропозиція. Деякі компанії усунули через порушення принципу доброчесності, зокрема відкриті кримінальні провадження.

Зрештою переможцем оголосили компанію «Буд-технолоджі». А втім, договір із компанією ще не підписали, оскільки вивчали її спроможність виконати всі необхідні роботи.

За словами Ляшка, зважаючи на суспільний резонанс, викликаний вибором фірми для проведення робіт, Мінздоров’я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок.

«Зі свого боку хочу ще раз підкреслити, що я особисто і моя команда робимо все, аби процес був абсолютно прозорий», – зауважив Ляшко.

Очільник Міністерства охорони здоров’я пообіцяв, шо від моменту, коли з компанією–підрядником буде підписано договір, щодня буде оприлюднюватись публічний звіт, аби інформувати людей, на що витрачаються зібрані їх зусиллями гроші.

Нагадаємо, «Благодійний фонд «Охматдит» визначився із переможцем тендеру на ремонт корпусу лікарні, який зазнав пошкоджень від ракетного удару 8 липня. Ним стало ТОВ «Буд-Технолоджі». Видання «Наші гроші» опублікувало журналістське розслідування про завищені ціни цього підрядника.

Нагадаємо, зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 38 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю, житлові будинки та в медичний центр.

Слідчі встановили, що по дитячій лікарні рашисти цілеспрямовано вдарили крилатою ракетою Х-101. На місці вже знайшли відповідні уламки.

Аварійно-рятувальна операція в «Охматдиті» тривала цілу добу. Тут внаслідок удару рашистів загинули двоє людей, ще 32 дістали поранення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *