ОСТАННІ НОВИНИ

Гендиректора «Охматдиту» відсторонили від виконання обов'язків

Олег Дерев'янко

|

Генерального директора «Охматдиту» Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок, повʼязані з відновленням лікарні. Про це повідомив очільник Міністерства охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

За його словами, генеральний директор НДСЛ «Охматдит» Володимир Жовнір відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ.

«Моя позиція – виконувачем обов’язків має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег. Зараз проводжу консультації», – зазначив Ляшко.

Він додав, що факти, пов’язані з відновленням будівель «Охматдиту» та діями Благодійної організації «Благодійний фонд “Охматдит” – здорове дитинство» наразі вивчаються Нацполіцією України за його зверненням. Також аналітичну роботу з цього приводу проводить НАБУ. Крім цього, триває внутрішня перевірка МОЗ.

«Всі обставини мають бути встановлені. Всі винні мають бути покарані. Лікарня має бути відбудована. Все має відбуватися чітко, прозоро, швидко і відповідно до законодавства», – наголосив міністр.

Ляшко повідомив, що 16 серпня отримав перші результати проведення перевірки комісії МОЗ. Очільник міністерства стверджує, що «є випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно мені, у медіа та міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і зі сторони фонду».

Для оцінки пропозицій від компаній щодо ремонту були залучені робоча група «Охматдиту» та загальні збори Фонду.

31 липня рішенням загальних зборів Фонду надали рекомендацію «Охматдиту» щодо укладення договору на виконання робіт із вже відомою компанією, що зафіксовано у протоколі.

Рішення оголосити компанію переможцем тендеру ухвалив Жовнір. Проте Ляшко запевняє, що відповідні рекомендації про фінальний вибір переможця від Робочої групи Охматдиту отримані не були.

«Чому? Це питання залишається відкритим і буде досліджене компетентними органами», – сказав він.

Міністр додав, що МОЗ дотримується плану, що процеси відновлення «Охматдиту» будуть відбуватися під наглядом Ради з відновлення.

У суботу 17 серпня відбудеться засідання для відбору 7 учасників з-поміж представників громадськості, тобто Рада у складі 15 осіб буде остаточно сформована.

Ляшко попросив Раду зібратися у понеділок, аби розглянути поетапний план відновлення «Охматдиту» та надати свої рекомендації.

Передісторія

Зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 38 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю, житлові будинки та в медичний центр.

Слідчі встановили, що по дитячій лікарні рашисти цілеспрямовано вдарили крилатою ракетою Х-101. На місці вже знайшли відповідні уламки.

Аварійно-рятувальна операція в «Охматдиті» тривала цілу добу. Тут внаслідок удару рашистів загинули двоє людей, ще 32 дістали поранення.

Менше ніж за три години українці перерахували на відновлення лікарні «Охматдит», яку розбомбила терористична росія, 100 мільйонів гривень.

1 серпня БО «Благодійний фонд «Охматдит» обрав ТОВ «Буд-технолоджі» переможцем тендеру на ремонт корпусу лікарні.

З 14 учасників конкурсу маловідома фірма, що виграла тендр, запропонувала третю за дороговизною пропозиція, де компанія висловила готовність виконати роботи за 307 мільйонів гривень (без ПДВ). Водночас десяток інших учасників запропонували виконати роботи значно дешевше – від 42 до 286 млн гривень.

Того ж дня Міністерство охорони здоров’я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок цього тендеру. Після розголосу у ЗМІ тендер на відбудову «Охматдиту» вирішили провести заново.

16 серпня директор «Охматдиту» Володимир Жовнір заявив, що благодійний фонд, куди українці перерахували понад 350 млн гривень, відмовився переказувати кошти на відбудову лікарні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *