ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти атакували Львівський національний університет природокористування

Андрій Котенський

|

Рашисти у Дублянах пошкодили Львівський національний університет природокористування. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Внаслідок атаки будівлі вишу здійнялася пожежа, проте ніхто з людей не постраждав.

«Пожежу в університеті ліквідовано. Без жертв», – повідомив Андрій Садовий.

Терористична русня цієї ночі атакувала два обєкти національної пам’яті.

«Цієї ночі ворог поцілив у два об’єкти національної памʼяті у Львові:

– в університет в Дублянах, де 100 років тому вчився Степан Бандера

– та у музей Романа Шухевича на Білогорщі. Символічно і цинічно. Війна за нашу історію», – додав Андрій Садовий.

Львівський національний університет природокористування – один із найдавніших та найпрестижніших в Україні вищих навчальних закладів аграрної освіти, розміщений у місті Дубляни, що входить до Шевченківського району Львова.

Його історія розпочалася 9 січня 1856 року із відкриття рільничої школи під патронатом Галицького господарського товариства.

Раніше повідомлялось, що москалі повністю знищили музей Шухевича в Білогорщі, що у Залізничному районі Львова.

Окрім того через падіння дрона у Дублянах спалахнув гуртожиток.

Як відомо, 1 січня о 04:06 год. у Львові та області почали лунати сирени повітряної тривоги через загрозу безпілотників.

Біля 05:00 у Львові та області почала працювати ППО. У Залізничному районі Львова через падіння уламків дрона спалахнув меморіальний музей Романа Шухевича у Білогорщі.

Вдосвіта 29 грудня Росія випустила по Львівщині 15 ракет, ППО збила 10 із них. Влучання були в житловий квартал у Львові та в об’єкт інфраструктури у Дрогобицькому районі.

Внаслідок удару у Львові загинув 44-річний чоловік. Ним виявився баскетболіст Віктор Кобзистий. Кількість поранених  становила 30 осіб. На Дрогобиччині обійшлося без жертв.

Крім ракет, рашисти випустили по Львівській області 14 «Шахедів», ППО зуміла знищити 8 із них. Ворожі дрони влучили у підприємство у Львові, тут зруйнована частина адмінбудівлі та виробничих цехів.

Із вечора 28 грудня і в ніч на 29 грудня Росія здійснила найбільш масовану атаку по Україні. Спочатку окупанти били «Шахедами», потім – ракетами. Загалом рашисти випустили по Україні 158 повітряних цілей. ППО збила 114 із них. Ворог застосував усі можливі модифікації ракет, крім «Калібрів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *