ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни спрямували на Львівщину 15 ракет, ППО збила 10

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю вдосвіта, 29 грудня, російські окупанти атакували Львівщину 15 ракет, протиповітряна оборона збила 10 із них. Влучання були в житловий квартал у Львові та в об’єкт інфраструктури у Дрогобицькому районі. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Унаслідок влучання ракети у багатоповерхівку на вулиці Хоткевича у Львові [Сихів] загинув 44-річний чоловік… 17 осіб, зокрема одна дитина, постраждали. Пʼятьох людей госпіталізували. Більшість потерпілих отримали поранення через осколки вікон, які вибило вибуховою хвилею», – сповістив він.

Значних руйнувань зазнали 7 житлових будинків у Львові, ще 11 пошкоджені меншою мірою. Понівечені два ліцеї й дитсадок.

На місцях працюють усі служби, триває пошук ймовірних інших постраждалих.

«Також дякую місцевим жителям, які допомагають службам і потерпілим. Вдячність волонтерським і благодійним організаціям, які також зараз працюють на місці, щоб підтримати людей всім необхідним», – наголосив Максим Козицький.

Крім того, ракетні влучання були в один із інфраструктурних обʼєктів у Дрогобицькому районі. Попередньо відомо, що обійшлося без жертв.

У Стрийському та Львівському районах уламки ракет впали в полі.

Атака на Львівщину тривала більше шести годин: з 03:00 до 09:30 ранку. Крім ракет, рашисти випустили по області 14 «Шахедів», ППО зуміла збити 8 із них. Ворожі дрони влучили у підприємство у Львові, тут зруйнована частина адмінбудівлі та виробничих цехів. Загиблих чи поранених немає.

Нагадаємо, з вечора 28 грудня і в ніч на 29 грудня Росія здійснила найбільш масовану атаку по Україні. Спочатку окупанти били «Шахедами», потім – ракетами.

Загалом рашисти випустили по Україні 158 повітряних цілей. ППО збила 114 із них. Ворог застосував усі можливі модифікації ракет, крім «Калібрів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *