ОСТАННІ НОВИНИ

Москалі повністю знищили музей Шухевича, – Садовий

Андрій Котенський

|

Через падіння дрона у Залізничному районі Львова повністю знищено меморіальний музей Романа Шухевича. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

«В день народження Степана Бандери москалі повністю знищили музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі», – повідомив Андрій Садовий.

Раніше повідомлялось, що уламок ворожого дрона влучив у музей в Залізничному районі Львова, внаслідок чого спалахнула пожежа.

Музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича – відділ Львівського історичного музею в селищі Білогорща, що нині входить до Залізничного району Львова. Це музей меморіального типу присвячений постаті головного командира УПА Романа Шухевича, знаходиться в будинку де він загинув.

В будинку музею знаходилась остання штаб-квартира головного командира УПА. Будинок має два поверхи. На першому поверсі розташовано п’ять тематичних зал. Другий поверх відтворює побут Головного командира УПА під час перебування його на цій підпільній квартирі.

Важливим історичним об’єктом будинку є криївка, що знаходилася при вході на горище, фактично – перегородка, що відокремлювала горище від кімнати подвійною дощатою стіною. Вхід у криївку здійснювався зі сходового майданчика. Потрапити до неї можна було з окремого входу. Саме цим входом користувався Роман Шухевич, коли вступив в останній бій з підрозділами МГБ 5 березня 1950 року.

Окрім того відомо, що через падіння дрона у Дублянах спалахнув гуртожиток.

Нагадаємо, 1 січня о 04:06 год. у Львові та області почали лунати сирени повітряної тривоги через загрозу безпілотників.

Біля 05:00 у Львові та області почала працювати ППО. У Залізничному районі Львова через падіння уламків дрона спалахнув меморіальний музей Романа Шухевича у Білогорщі.

Вдосвіта 29 грудня Росія випустила по Львівщині 15 ракет, ППО збила 10 із них. Влучання були в житловий квартал у Львові та в об’єкт інфраструктури у Дрогобицькому районі.

Внаслідок удару у Львові загинув 44-річний чоловік. Ним виявився баскетболіст Віктор Кобзистий. Кількість поранених  становила 30 осіб. На Дрогобиччині обійшлося без жертв.

Крім ракет, рашисти випустили по Львівській області 14 «Шахедів», ППО зуміла знищити 8 із них. Ворожі дрони влучили у підприємство у Львові, тут зруйнована частина адмінбудівлі та виробничих цехів.

Із вечора 28 грудня і в ніч на 29 грудня Росія здійснила найбільш масовану атаку по Україні. Спочатку окупанти били «Шахедами», потім – ракетами. Загалом рашисти випустили по Україні 158 повітряних цілей. ППО збила 114 із них. Ворог застосував усі можливі модифікації ракет, крім «Калібрів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *