ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині – повітряна тривога. Летять шахеди. Оновлено

Андрій Котенський

|

1 січня о 04:06 год. у Львові та області почали лунати сирени повітряної тривоги. Усіх закликають терміново спуститися в укриття.

За даними Повітряних Сил, повітряну тривогу оголосили через атаку росйських дронів-камікадзе з півдня України.

Оновлено: о 04.20 год на Львівщині зафіксовано рух шахедів, які залетіли із боку Тернопільщини.

В 04.30 голова Львівської військової облдержадміністрації Максим Козицький закликав громадян перебувати у безпечному місті через те, що у повітряному просторі Львівської області перебуває ворожий безпілотник.

Оновлено: о 05:52 год. оголосили відбій повітряної тривоги. До цього стало відомо, що уламок дрона влучив у музей в Білогорщі.

Сигнал «Повітряна тривога» означає, що потрібно виконати такі дії:

  • Якщо ви вдома, вимкніть світло та газ, візьміть документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейдіть у найближче укриття.
  • Повідомте про тривогу сусідів та осіб з інвалідністю. Допоможіть їм перейти в укриття.
  • Залишайтеся в укритті до повідомлення про відбій повітряної тривоги! Не виходьте, доки не буде дано команди відбій повітряної тривоги!
  • Якщо ж ви вимушені залишитися у квартирі, то варто ховатися у приміщеннях із глухими стінами.

Нагадаємо, вдосвіта 29 грудня Росія випустила по Львівщині 15 ракет, ППО збила 10 із них. Влучання були в житловий квартал у Львові та в об’єкт інфраструктури у Дрогобицькому районі.

Внаслідок удару у Львові загинув 44-річний чоловік. Ним виявився баскетболіст Віктор Кобзистий. Кількість поранених  становила 30 осіб. На Дрогобиччині обійшлося без жертв.

Крім ракет, рашисти випустили по Львівській області 14 «Шахедів», ППО зуміла знищити 8 із них. Ворожі дрони влучили у підприємство у Львові, тут зруйнована частина адмінбудівлі та виробничих цехів.

Як відомо, з вечора 28 грудня і в ніч на 29 грудня Росія здійснила найбільш масовану атаку по Україні. Спочатку окупанти били «Шахедами», потім – ракетами. Загалом рашисти випустили по Україні 158 повітряних цілей. ППО збила 114 із них. Ворог застосував усі можливі модифікації ракет, крім «Калібрів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *