ОСТАННІ НОВИНИ

Після масованої атаки Росії Байден закликав Конгрес поквапитись із допомогою Україні

Наталя Дуляба

|

Президент США Джо Байден, коментуючи масований російський обстріл України в ніч проти п’ятниці, 29 грудня, наголосив на необхідності Конгресу якнайшвидше схвалити додаткову допомогу для Києва. Про це повідомляє Європейська правда.

Американський президент наголосив, що обстріли РФ – «суворе нагадування світові, що після майже двох років цієї руйнівної війни мета Путіна залишається незмінною. Він прагне знищити Україну і підкорити її народ. Його необхідно зупинити».

Він нагадав про допомогу США та союзників, яка допомогла посилити протиповітряну оборону України й вберетись від ураження багатьма ракетами й безпілотниками.

«Але якщо Конгрес не вживе термінових заходів у новому [2024] році, ми не зможемо продовжувати надсилати зброю і життєво важливі системи протиповітряної оборони, які потрібні Україні для захисту свого народу. Конгрес повинен активізуватися і діяти без будь-яких подальших зволікань», – підкреслив Байден.

Президент США додав, що повномасштабне вторгнення РФ в Україну впливає на весь НАТО, безпеку Європи і майбутнє трансатлантичних відносин.

«Путін не лише намагається знищити Україну, він також погрожує деяким нашим членам НАТО. Коли диктаторам і автократам дозволяють грубо поводитися в Європі, зростає ризик того, що Сполучені Штати будуть безпосередньо втягнуті в це», – вважає він.

Як повідомляв Львівський портал, в ніч на 29 грудня Росія здійснила найбільш масовану атаку по Україні. Спочатку окупанти били «Шахедами», потім – ракетами.

Загалом рашисти випустили по Україні 158 повітряних цілей. ППО збила 114 із них. Ворог застосував усі можливі модифікації ракет, крім «Калібрів».

Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. Загалом кількість загиблих цього дня сягнула 30 людей, ще понад 160 українців поранені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *