ОСТАННІ НОВИНИ

Атака «Шахедів» на Одещину: є загиблі та поранені

Маркіян Рой

|

В ніч проти 29 грудня, російські окупанти атакували Одеську область дронами Shahed, а зранку завдали по Одесі ракетного удару. Внаслідок обстрілу загинуло троє людей, ще 26 дістали поранення. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За словами очільника Одеської ОВА, ворог поцілив у житлові будинки мирних жителів. Внаслідок атаки двоє одеситів загинули. 15 людей отримали поранення, серед них двоє дітей – 6 та 8 років. Всі постраждалі нині отримують допомогу в медичних закладах міста. Двоє поранених у тяжкому стані.

«Щодо нічної атаки ударними безпілотниками. В Одеському районі сталося влучання в законсервовану будівлю одного з об’єктів інфраструктури. А в Одесі уламками збитого безпілотника пошкоджено багатоповерхівку», – йдеться в повідомленні.

Згодом рятувальники дістали з-під завалів тіло людини, таким чином кількість жертв зросла до трьох. Пошукові операції продовжуються.

Також у місті внаслідок обстрілу пошкоджено ліцей.

За даними Офісу генерального прокурора, вранці 29 грудня 2023 року ворог здійснив масований ракетний удар по Одесі.

Наразі відомо про 3 загиблих та 26 постраждалих, серед яких 6-річий хлопчик та 8-річна дівчинка, а також 5 правоохоронців.

Внаслідок ворожої атаки 3 ракети влучили в житлові будинки міста. Приватний будинок зруйновано вщент, триповерховий багатоквартирний – зазнав критичних руйнувань, в одному з житлових комплексів ракета розірвалась всередині багатоповерхівки. Масштабні пожежі ліквідовано.

Вибуховими хвилями та уламками ракет пошкоджено кілька десятків будівель, серед яких навчальні заклади, церква, крамниці, інші житлові будинки та автомобілі.

Тривають розбори завалів та пошуково-рятувальні операції. Під завалами ще можуть бути люди. Дані стосовно остаточної кількості загиблих та постраждалих, а також повного переліку руйнувань та пошкоджень встановлюються.

Розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Олег Кіпер, Офіс генерального прокурора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *