ОСТАННІ НОВИНИ

Через атаку РФ Україна разом із 30 країнами ініціювала скликання Радбезу ООН

Наталя Дуляба

|

Після найбільш масованої атаки, яку здійснила Росія у ніч на 29 грудня, Україна разом із трьома десятками держав-членів ООН подала запит на скликання екстреного засідання Ради Безпеки ООН. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Україна разом із трьома десятками держав-членів ООН звернулася до Еквадорського Головування із запитом на скликання екстреного засідання РБ ООН щодо ракетної та дронової атаки Росії, яка призвела до великої кількості цивільних жертв та руйнувань цивільної інфраструктури», – відзначив глава МЗС.

Нагадаємо, з вечора 28 грудня і в ніч на 29 грудня Росія здійснила найбільш масовану атаку по Україні. Спочатку окупанти били «Шахедами», потім – ракетами.

Загалом рашисти випустили по Україні 158 повітряних цілей. ППО збила 114 із них. Ворог застосував усі можливі модифікації ракет, крім «Калібрів».

Під ударом опинилися КиївХарківДніпроОдесаЛьвівЗапоріжжя та інші міста. Загалом кількість загиблих цього дня сягнула 30 людей, ще понад 160 українців поранені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *