ОСТАННІ НОВИНИ

16 серпня у Львові можна подати документи на компенсацію за пошкоджене майно  

Ольга Денисяка

|

Для мешканців, які постраждали від ракетної атаки на Львів 15 серпня, на вул. Каховській 16 серпня до 19:00 працює тимчасовий виїзний пункт Центру надання адміністративних послуг. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«Адміністратори приймають і реєструють документи від мешканців, які постраждали від ракетної атаки, зокрема майно яких знищено. Це прийом документів на такі послуги як компенсація за пошкоджені вікна, отримання допомоги від держави за програмою “єВідновлення”. Також це консультації щодо відновлення втрачених документів, консультації юристів», – розповіла директорка департаменту адміністративних послуг Львівської міської ради Валентина Бартошик.

Тимчасовий виїзний пункт працюватиме сьогодні до 19:00. За потреби, розглянуть можливість роботи у наступні дні

Водночас мешканці можуть звернутись у будь-який ЦНАП міста, а також на службу підтримки за телефоном: 093 297 57 95, з понеділка до четверга з 9:00 до 18:00 (у п’ятницю – до 16:00).

Нагадаємо, у Львові вже обстежили 48 будинків, які постраждали від ракетних обстрілів 15 серпня. Загалом було пошкоджено 830 вікон та 81 вхідні двері. У 76 квартирах зафіксували тріщини на стінах. У 6 багатоповерхівках пошкоджені дахи і ще 5 покрівель потребують ремонтів у приватних будинках. 

Нагадаємо, у ніч на вівторок, 15 серпня, Росія здійснила масовану ракетну атаку по вісьмох областях України. Троє людей загинули, ще 27 постраждали. Найбільше постраждалих – у Львові.

Загалом російські окупанти випустили по Україні щонайменше 28 ракет. Збити вдалося 16 із них.

На Львівщині вдалося збити лише одну ракету, ще шість – ні. Удари прийшлись на Залізничний район Львова, а також сусідні села Ставчани й Суховоля.

У Львові було влучання у подвір’я дитсадку «Казка», вибуховою хвилею та уламками пошкоджено мінімум 100 будинків, в одному з них зруйнований дах, пожежа знищила чотири квартири. Також повибивало вікна у медколеджі «Монада», займання виникло у трьох будівлях промислового підприємства.

Міський голова Андрій Садовий заявив, що руйнування у Львові є значні, їх можна оцінити у «мільйони, навіть мільярди гривень».

Загиблих внаслідок ракетного обстрілу РФ немає, однак 15 людей отримали поранення. Згодом кількість постраждалих зросла до 19 осіб.

На ліквідацію наслідків цієї російської атаки Львів збирається виділити 20 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *