ОСТАННІ НОВИНИ

Російська ракета у Львові влетіла в дитячий садок. Пошкоджено понад 100 помешкань

Андрій Котенський

|

Внаслідок ранкової ракетної атаки Росії на Львівщину одна із ракет влучила у подвір’я дитячого садочку. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено щонайменше 100 помешкань львів’ян. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

«Ракета влучила у дитячий павільйон нашого садочку. На місці влучання утворилася вирва глибиною 9 та діаметром 20 метрів. На щастя, обійшлося без жертв», – повідомив Андрій Садовий.

За словами мера Львова, внаслідок ракетного удару пошкоджено більше ста помешкань, вибито понад 500 вікон та фактично зруйновано дитячий садок.

«Чотири людини отримують медичну допомогу. Загрози їхньому життю немає», – повідомив він.

Людям, чиї помешкання постраждали, на час відновлювальних робіт нададуть тимчасовий прихисток.

Керівник міського управління освіти Андрій Закалюк показав, як виглядає територія дитсадка після ракетного удару і додав, що руйнування є серйозні.

«Так виглядає наш дитячий садок на Патона після нічних обстрілів. Ракета впала на майданчик, де ще вчора гралися діти. Зовні і всередині великі руйнування. Усіх дітей, які відвідують дитсадок “Казка”, забезпечимо місцями у найближчих дошкільних закладах», – відзначив посадовець.

Як відомо, група російських ракет близько 05.15 увійшла у повітряний простір Львівщини. За кілька хвилин по тому у Львові було чутно серію потужних вибухів, працювала ППО.

Під час ракетної атаки на Львівщину зафіксовано влучання, зокрема, по Львову. У місті внаслідок ракетного удару загорілись житлові будинки. Через ракетну атаку перекрили вулицю Ряшівську.

Уламки ракет влучили у будинки на Патона та Каховській. Є постраждалі. Також відомо, що російські ракети пошкодили будинки у Суховолі та Ставчанах.

Нагадаємо, що у ніч на 6 липня росіяни атакували Львівщину 10 ракетами «Калібр», 7 із них вдалося збити. Одна ракета поцілила в житловий будинок на вул. Стрийській у Львові.

Пошуково-рятувальні роботи в зруйнованому російським ракетним ударом будинку тривали добу. Загалом загинули 10 людей, більше 40 отримали поранення.

Через атаку рашистів житло втратили близько 60 сімей. У мерії пообіцяли, що профінансують оренду нового помешкання, допоки будинок не відбудують.

Загалом руйнувань зазнали: понад 30 будинків; більше 250 квартир; 10 гуртожитків; будинок дитини; два виші; санаторна школа. У Львові росіяни також пошкодили чотири навчальні заклади та електропідстанцію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: скриншот з відео Андрія Садового, Андрій Закалюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *