ОСТАННІ НОВИНИ

Львів оплатить заміну вікон та дверей у пошкоджених під час обстрілу будинках

Анастасія Диняк

|

У Львові обстежили 48 будинків, які постраждали від ракетних обстрілів 15 серпня. Загалом потрібно замінити 830 вікон. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

За словами першого заступника міського голови Андрія Москаленка, загалом було пошкоджено 830 вікон та 81 вхідні двері. У 76 квартирах зафіксували тріщини на стінах. У 6 багатоповерхівках пошкоджені дахи і ще 5 покрівель потребують ремонтів у приватних будинках.

«Місто допоможе відновити те, що зруйнувала Росія. На ліквідацію наслідків з резервного фонду плануємо виділити 20 млн грн. Сьогодні ввечері зустрілись із мешканцями району, відповіли на їх запитання і робитимемо такі зустрічі регулярно, допоки виникатиме така потреба», – зазначив Москаленко.

Поки квартири будуть відновлювати – мешканці зможуть жити в орендованому житлі. Місто буде компесовувати вартість оренди: 10, 12 або 15 тис грн в місяць

Власники інших квартир (зокрема і в інших будинках), де було пошкодження вікон чи дверей також отримають допомогу:

  • 12 тис. грн компенсації за вибиті вікна (це розрахунок за одне вікно)
  • 8 тис. грн за вибиті вибуховою хвилею вхідні двері

Нагадаємо, у ніч на вівторок, 15 серпня, Росія здійснила масовану ракетну атаку по вісьмох областях України. Троє людей загинули, ще 27 постраждали. Найбільше постраждалих – у Львові.

Загалом російські окупанти випустили по Україні щонайменше 28 ракет. Збити вдалося 16 із них.

На Львівщині вдалося збити лише одну ракету, ще шість – ні. Удари прийшлись на Залізничний район Львова, а також сусідні села Ставчани й Суховоля.

У Львові було влучання у подвір’я дитсадку «Казка», вибуховою хвилею та уламками пошкоджено мінімум 100 будинків, в одному з них зруйнований дах, пожежа знищила чотири квартири. Також повибивало вікна у медколеджі «Монада», займання виникло у трьох будівлях промислового підприємства.

Міський голова Андрій Садовий заявив, що руйнування у Львові є значні, їх можна оцінити у «мільйони, навіть мільярди гривень».

Загиблих внаслідок ракетного обстрілу РФ немає, однак 15 людей отримали поранення. Згодом кількість постраждалих зросла до 19 осіб.

На ліквідацію наслідків цієї російської атаки Львів збирається виділити 20 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *