ОСТАННІ НОВИНИ

Масована атака РФ 15 серпня: в МВС розповіли про жертви та руйнування

Наталя Дуляба

|

У ніч на вівторок, 15 серпня, Росія здійснила масовану ракетну атаку по вісьмох областях України. Троє людей загинули, ще 27 постраждали. Найбільше постраждалих – у Львові. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

«Наслідки масованого нічного обстрілу України: обстрілів зазнали 8 регіонів. Станом на 15:00 3 осіб загинуло, 27 – травмовано. Найбільше потерпілих у Львові – 15 поранених», – прокоментував глава МВС Ігор Клименко.

За його словами, внаслідок російських атак пошкоджено 22 об’єкти цивільної інфраструктури, серед яких один багатоквартирний і 9 приватних будинків, медичний та освітній заклад.

На місцях влучань спалахували пожежі, рятувальники зуміли їх оперативно загасити. Слідчі продовжують документувати докази воєнних злочинів РФ.

Нагадаємо, під час атаки РФ уночі 15 серпня на Львівщині вдалося збити лише одну ракету, ще шість – ні. Удари прийшлись на Залізничний район Львова, а також сусідні села Ставчани й Суховоля.

У Львові було влучання у подвір’я дитсадку «Казка», вибуховою хвилею та уламками пошкоджено мінімум 100 будинків, в одному з них зруйнований дах, пожежа знищила чотири квартири. Також повибивало вікна у медколеджі «Монада», займання виникло у трьох будівлях промислового підприємства.

Міський голова Андрій Садовий заявив, що руйнування у Львові є значні, їх можна оцінити у «мільйони, навіть мільярди гривень».

Загиблих внаслідок ракетного обстрілу РФ немає, однак 15 людей отримали поранення. Згодом кількість постраждалих зросла до 19 осіб.

На ліквідацію наслідків цієї російської атаки Львів збирається виділити 20 млн грн.

Загалом у ніч на 15 серпня російські окупанти випустили по Україні щонайменше 28 ракет. Збити вдалося 16 із них.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *