ОСТАННІ НОВИНИ

В небі над Україною збили 16 із 28 ракет

Наталя Дуляба

|

У ніч на вівторок, 15 серпня, Росія здійснила чергову ракетну атаку, випустивши по Україні щонайменше 28 ракет. 16 із них вдалося збити. Про це Львівському порталу повідомили у командуванні Повітряних Сил.

Близько 04:00 год. російські окупанти завдали удару по Україні ракетами повітряного та морського базування, випустивши щонайменше 28 крилатих ракет різних типів:

  • 4 крилаті ракети Х-22 – з шести літаків дальньої авіації Ту-22М3 (аеродроми базування Сольци, Шайковка);
  • 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 із 11 літаків стратегічної авіації (аеродроми базування Енгельс, Олєнєгорськ);
  • 4 крилаті ракети «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря (район Ялти).

Українська ППО знищила 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр». Про влучання, постраждалих та інші наслідки атаки сповістять місцеві військові адміністрації.

«По всій території України було оголошено повітряну тривогу. У багатьох регіонах працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація, підрозділи безпосереднього прикриття», – так описують роботу цієї ночі Повітряні Сили.

Крім того, зафіксовано також й 8 пусків ворожих зенітних керованих ракет С-300, С-400 по Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Нагадаємо, під час атаки рашистів на Львівщині працювала ППО. Всі ракети збити не вдалось, були влучання у подвір’я дитсадку у Львові, вибуховою хвилею та уламками пошкоджено мінімум 100 будинків. Людей евакуювали. Є постраждалі.

Також уламки ворожих ракет пошкодили будинки у селах Суховоля і Ставчани, що біля Львова.

У Луцьку ракети влучили у промислове підприємство, наразі відомо про двох потерпілих.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *