ОСТАННІ НОВИНИ

Руйнування значні, – Садовий про ракетні удари по Львову

Наталя Дуляба

|

Внаслідок ракетного обстрілу, який здійснили російські війська уночі 15 серпня по Львову та кількох сусідніх селах, збитки можуть сягати мільярдів гривень. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий під час брифінгу.

Так, російська ракета впала на територію дитсадка «Казка» на вул. Патона, утворилась вирва глибиною 9 м. У самому садочку повибивало вікна й двері. Пошкоджень зазнали також і житлові будинки, розташовані поруч. В одній багатоповерхівці, де є 70 квартир, крім вибитих вікон і дверей, зруйнований дах.

«У великому будинку ОСББ, 70 квартир, фактично вигоріли верхні поверхи, повилітали всі вікна, двері, дах повністю знищений. Чотири квартири повністю вигоріли, ми допоможемо їх відремонтувати, компенсуємо кошти за втрачені речі. Масштаб (руйнувань, – ред.) вражає. Я об’їхав все, що є в тому районі, скажу, що наслідки є дуже серйозні. Але найважливіше, що ніхто не загинув. Якщо перерахувати всі ці руйнування у Львові і на території області, то це є мільйони, навіть мільярди гривень», – зауважив Андрій Садовий.

Дитсадок «Казка» після ракетного удару РФ, фото Андрія Закалюка та Романа Балука

Голова ЛОВА Максим Козицький додав, що у Залізничному районі Львова руйнувань зазнали 20 будинків, найбільше – на вулицях Каховській та Патона. Були загорання, пошкоджені вікна й дахи. У Львівському медичному фаховому коледжі «Монада» вибиті вікна, також пожежі спалахнули у трьох будівлях промислового підприємства.

«У Ставчанах Львівського району пошкоджені 15 житлових будинків в приватному секторі, 6 із них – критично. Також пошкоджені легкові автомобілі. У селі Суховоля Львівського району уламками від ракет пошкоджені 4 житлових будинки в приватному секторі. Потерпілих нема», – прокоментував Максим Козицький.

Загалом під час цієї нічної атаки, як відзначив Максим Козицький, на Львівщині є 6 влучань, одну ракету збила протиповітряна оборона.

Обійшлося без загиблих, втім 15 людей отримали поранення, в тому числі й 10-річна дитина.

За словами Андрія Садового, вранці вже засідала міська комісія ТЕБ і НС, яка вирішила виділити з бюджету Львова 20 млн грн на подолання наслідків ракетного удару. За ці кошти будуть замінювати вікна й двері, допоможуть людям із розселенням.

«Наше завдання сьогодні – помогти людям, компенсувати всі кошти за заміну вікон, дверей. Люди, які потребують відселення, мають можливість вибрати: заселитись у модульне містечко чи орендувати нове житло й отримати за нього компенсацію із міського бюджету», – додав Андрій Садовий.

Зазначимо, тим львів’янам, які через російські атаки більше можуть жити у власному домі, мерія щомісяця готова виплачувати по 10 000 грн за оренду однокімнатної квартири, 12 000 грн – двокімнатної і 15 000 – трикімнатної. Детальніше про всі виплати читайте за цим посиланням.

Мешканці Львівщини, які постраждали від російських обстрілів, можуть подати подати запит у «Дії» на отримання компенсації на ремонт. Максимальна сума відшкодування – 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, загалом у ніч на 15 серпня російські окупанти випустили по Україні щонайменше 28 ракет. Збити вдалося 16 із них.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Андрій Закалюк, Роман Балук, ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *