ОСТАННІ НОВИНИ

На ліквідацію наслідків ракетного удару по Львову виділять 20 млн грн

Наталя Дуляба

|

Міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення виділити із бюджету Львова 20 млн грн на ліквідацію наслідків ракетного удару, який скоїла Росія у ніч на 15 серпня. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий під час брифінгу.

За ці кошти планують замінити вікна й двері у сотні помешканнях, дитсадку «Казка», відремонтувати дах у багатоповерхівці поруч, яка найбільше постраждала, виплатити компенсацію тим львів’янам, які потребують відселення. Остаточне рішення про виділення 20 млн грн ще має прийняти сесія Львівської міської ради.

«Масштаб (руйнувань, – ред.) вражає. Я об’їхав все, що є в тому районі, скажу, що наслідки є дуже серйозні. Але найважливіше, що ніхто не загинув. Якщо перерахувати всі ці руйнування у Львові і на території області, то це є мільйони, навіть мільярди гривень… Наше завдання сьогодні – помогти людям, компенсувати всі кошти за заміну вікон, дверей. Люди, які потребують відселення, мають можливість вибрати: заселитись у модульне містечко чи орендувати нове житло й отримати за нього компенсацію із міського бюджету», – сказав Андрій Садовий.

За його словами, у будинку біля дитсадка на верхні поверхах пожежею знищено чотири квартири. Місто допоможе власникам їх відремонтувати й компенсує гроші за втрачені речі.

Як додають у пресслужбі Львівської міськради, цим житловим будинком опікується ОСББ, тож керівництво має описати остаточні пошкодження та обговорити з мешканцями потребу щодо відселення. Місто покриє всі видатки: заміна вікон, дверей, ремонт даху тощо.

Для відселення львів’янам пропонують обрати кілька варіантів: модульне містечко, готелі, витрати на які покриватимуться з місцевого бюджету. Також мерія щомісяця готова виплачувати по 10 000 грн за оренду однокімнатної квартири, 12 000 грн – двокімнатної і 15 000 – трикімнатної. Детальніше про всі виплати читайте за цим посиланням.

У самому дитсадку «Казка» комісія ТЕБ і НС відразу вирішила приступати до ремонтних робіт. Для цього залучать усі необхідні комунальні підприємства.

Нагадаємо, під час атаки РФ уночі 15 серпня на Львівщині вдалося збити лише одну ракету, ще шість – ні. Удари прийшлись на Залізничний район Львова, а також сусідні села Ставчани й Суховоля.

У Львові було влучання у подвір’я дитсадку «Казка», вибуховою хвилею та уламками пошкоджено мінімум 100 будинків, в одному з них зруйнований дах, пожежа знищила чотири квартири. Також повибивало вікна у медколеджі «Монада», займання виникло у трьох будівлях промислового підприємства.

Міський голова Андрій Садовий заявив, що руйнування у Львові є значні, їх можна оцінити у «мільйони, навіть мільярди гривень».

Загиблих внаслідок ракетного обстрілу РФ немає, однак 15 людей отримали поранення, серед них є 10-річна дитина.

Загалом у ніч на 15 серпня російські окупанти випустили по Україні щонайменше 28 ракет. Збити вдалося 16 із них.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР, ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *