ОСТАННІ НОВИНИ

Звірства в Бучі: встановлено особи ще двох окупантів

Анастасія Диняк

|

Правоохоронці встановили особи ще двох російських військових, які чинили звірства в Бучі на Київщині під час окупації у березні 2022 року. Зокрема, вони розстрілювали цивільних. Про це повідомили у пресслужбі МЗС України.

«Це командир парашутно-десантної роти та командир відділення 137–го парашутно-десантного полку, 106 десантної дивізії», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обом росіянам інкримінують «Порушення законів та звичаїв війни», що передбачає до 12 років в’язниці.

Зазначимо, що станом на кінець травня 2022 року правоохоронці зафіксували 420 загиблих за час російської окупації Бучі.

Нагадаємо, після звільнення Київщини торік у квітні стали відомі звірства, які чинили російські військові з мирними жителями. У передмісті столиці, Бучі, Ірпені, Гостомелі, окупанти масово займались мародерством, розстрілювали чоловіків, зв’язуючи їм руки, катували і вбивали жінок, дітей та літніх людей. Жінок ґвалтували, після чого деякі їхні тіла намагалися спалити.

Відомо також про випадки, коли росіяни ґвалтували і вбивали жінок на очах їхніх дітей, а потім ще й плюндрували їхні мертві тіла.

Відомо, що до звірств у Бучі причетні, зокрема військові 64 окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії Росії, а також 234 десантно-штурмового полку армії РФ.

Раніше правоохоронці ідентифікували 91 військового армії РФ, причетного до скоєння звірств.

Першим росіянином, якого обвинувачують у вбивствах мирних мешканців Бучі, є командир підрозділу Нацгвардії РФ Сергій Колоцей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *