ОСТАННІ НОВИНИ

Ідентифіковано 91 окупанта, які чинили звірства у Бучі, – генпрокурор

Наталя Дуляба

|

Під час окупації російськими військами Бучі, що на Київщині, загинули близько 700 цивільних. Дотепер правоохоронці ідентифікували 91 військового армії РФ, причетного до скоєння звірств у цьому місті. Про це розповів генеральний прокурор України Андрій Костін конгресменам США під час їхнього візиту у Бучу.

Встановлено, що під час окупації російська армія скоїла в Бучанському районі Київської області понад 9 000 воєнних злочинів. Загинули більше 1 700 цивільних, близько 700 із – безпосередньо у Бучі.

«Після звільнення ми виявили масові поховання з понівеченими тілами чоловіків, жінок, дітей. Тортури, вбивства, сексуальне насильство. Це і є справжнє обличчя “руського миру” та режиму РФ, який засновано на повній зневазі до принципів прав людини та гуманітарного права», – констатував Андрій Костін.

Наразі ідентифіковано 91 військового РФ, причетного до цих злочинів. Триває робота щодо притягнення до відповідальності всіх причетних.

Зазначимо, що станом на кінець травня 2022 року правоохоронці зафіксували 420 загиблих за час російської окупації Бучі.

Нагадаємо, після звільнення Київщини торік у квітні стали відомі звірства, які чинили російські військові з мирними жителями. У передмісті столиці, Бучі, Ірпені, Гостомелі, окупанти масово займались мародерством, розстрілювали чоловіків, зв’язуючи їм руки, катували і вбивали жінок, дітей та літніх людей. Жінок ґвалтували, після чого деякі їхні тіла намагалися спалити.

Відомо також про випадки, коли росіяни ґвалтували і вбивали жінок на очах їхніх дітей, а потім ще й плюндрували їхні мертві тіла.

Відомо, що до звірств у Бучі причетні, зокрема військові 64 окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії Росії, а також 234 десантно-штурмового полку армії РФ.

Першим росіянином, якого обвинувачують у вбивствах мирних мешканців Бучі, є командир підрозділу Нацгвардії РФ Сергій Колоцей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *