ОСТАННІ НОВИНИ

Повітряні сили показали Patriot в Україні та розраховують на F-16

Андрій Котенський

|

Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук перевірив бойові позиції ЗРК Patriot, що вже працює в системі ППО України, повідомляє Львівський портал.

Олещук перевірив бойові позиції ЗРК Patriot на одному з напрямків.

«На фото позаду мене пускова установка ЗРК Patriot, яка вже несе бойове чергування в системі протиповітряної оборони України. Хоч у невеликій кількості, але по-факту уже маємо на озброєнні сучасні західні зенітні ракетні системи: NASAMS, IRIS-T, Patriot, SAMP/T, Crotale, Gepard та інші», – повідомив Микола Олещук.

Окрім того Микола Олещук подякував нашим зенітникам, які завершили навчання значно раніше запланованих термінів, а також партнерам та усім, хто сприяв.

«Аби пазл перспективної української ППО остаточно склався, Повітряним Силам України потрібен F-16. Тримаймо небо і чекаємо гарних новин із Рамштайну», – додав він.

Раніше Командувач Повітряних сил Микола Олещук пояснив, чому Україні необхідні сучасні багатоцільові винищувачі F-16. США високо оцінили навички українських пілотів, які можуть швидко освоїти F-16.

Як відомо Німеччина передала першу установку ЗРК Patriot Україні напередодні Великодня.

Як писав Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, 21 грудня державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно оголосив про надання Україні нового пакету військової допомоги на 1,85 мільярда доларів, який уперше передбачає передачу системи протиповітряної оборони Patriot.

На початку січня глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що процес передачі Україні ЗРК Patriot вже розпочався і ця система почне захищати державу «у максимально стислі терміни».

Німеччина слідом за Сполученими Штатами оголосила, що поставить Україні батарею системи протиракетної оборони Patriot.

В середині січня 2023 року на американську базу в Оклахомі прибули близько сотні українських військових, які навчатимуться працювати на системах протиповітряної оборони Patriot та їх обслуговувати.

Згодом Нідерланди також підтвердили, що готують передачу Україні ЗРК Patriot – відразу дві установки.

31 березня стало відомо, що українці завершили навчання на ЗРК Patriot у США.

Також нагадаємо, 11 зустріч Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» відбудеться 21 квітня. Вона пройде на однойменній авіабазі у Німеччині.

Попередня зустріч у форматі «Рамштайн» відбулася 15 березня онлайн. Тоді Олексій Резніков заявляв, що її результати вселяють оптимізм щодо посилення української ППО, постачання боєприпасів, тренування і формування «броньованого кулака».

Довідково: ЗРК Patriot – передова система протиповітряної оборони великої дальності, яка є вкрай ефективною для перехоплення балістичних і крилатих ракет. Після отримання вона буде найефективнішою далекобійною системою оборони, яку Україна має від союзників із початку війни.

У стандартну батарею Patriot входять командний пункт, радар, машина зв’язку, польова електростанція і до восьми пускових установок, чотири ракети в кожній. Радар здатний одночасно виявляти та відстежувати близько сотні повітряних цілей. Максимальна дальність виявлення коливається від 35 до 160 кілометрів.

Вартість однієї батареї ЗРК Patriot становить 1 мільярд доларів. Вартість однієї ракети до неї – 4 мільйони доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *