Українці завершили навчання на ЗРК Patriot у США, – Пентагон

Ольга Денисяка

|

Група із 65 українських солдатів завершила навчання на системах протиповітряної оборони Patriot на базі Форт-Сіллі у штаті Оклахома й вирушила до Європи для взаємодії з побратимами, які проходять навчання в Європі. Про це заявив речник Пентагону Патрик Райдер, передає Європейська правда.

«Цього тижня 65 українських військовослужбовців сил протиповітряної оборони завершили навчання на системах Patriot у Форт Сілл, штат Оклахома, і тепер повернулися до Європи. Вони інтегруються з іншими українськими протиповітряними військами, а також із системами ППО Patriot, наданими США, Німеччиною і Нідерландами», – заявив він.

Також, за словами Райдера, «наприкінці цього місяця» очікується завершення навчання групи з понад 4000 українських солдатів у складі двох бригад, одна з яких оснащена БМП Bradley, а інша – ББМ Stryker, після чого вони повернуться в Україну.

«Наразі в Німеччині на полігонах Граффін-Бір і Хохенфельс тривають додаткові тренування з загальновійськової підготовки», – додав речник Пентагону.

Як повідомляв Львівський портал, першими про надання Україні систем Patriot оголосили наприкінці грудня США. Йшлося про одну батарею цього зенітно-ракетного комплексу. Слідом за американцями про поставку ще однієї батареї Patriot заявила також Німеччина.

У середині січня ЗМІ повідомили, що до США прибула сотня українських військових навчатися роботі й обслуговуванню Patriot. Раніше у Пентагоні казали, що на таке навчання українцям потрібно буде кілька місяців.

21 січня стало відомо, що Нідерланди також дадуть Україні дві установки Patriot.

Довідково: ЗРК Patriot – передова система протиповітряної оборони великої дальності, яка є вкрай ефективною для перехоплення балістичних і крилатих ракет. Вона буде найефективнішою далекобійною системою оборони, яку Україна отримала від союзників із початку повномасштабної  війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *