ОСТАННІ НОВИНИ

США високо оцінили навички українських пілотів, освоїти F-16 можуть швидко, – Повітряні Сили

Наталя Дуляба

|

Командувач авіації ВПС України Сергій Голубцов заявив, що США високо оцінили навички українських пілотів, які проходили тестування на можливість перенавчання для роботи на багатоцільових винищувачах. Про це пише Українська правда.

«Ми вірили в те, що наші пілоти покажуть свій рівень, і це дійсно відбулося. Два пілоти успішно пройшли тестування в Сполучених Штатах. Оцінка надана досить висока і в кінці звіту (вказано), що для українських пілотів програма перенавчання на літак F-16 може бути значно скорочена в порівнянні зі стандартними програмами підготовки пілотів», – сказав Сергій Голубцов в ефірі національного телемарафону.

Зазначимо, на початку березня у Повітряних Силах ЗСУ казали, що двоє українських пілотів відвідували США для аналізу навичок і потреб потенційної навчальної бази з підготовки управлінням сучасними літаками.

Повітряні Сили неодноразово наголошували, що для здобуття переваги над російським агресором у нинішній війні Україні потрібні сучасні багатоцільові винищувачі покоління 4+ такі як F-16. Американська сторона зазначала, що наразі передача таких літаків не в пріоритеті.

Як повідомляв Львівський портал, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, винищувачі F-16 дозволять посилити протиповітряну оборону України. Цю тему він щонайменше кілька разів піднімав під час розмови із американськими генералами.

У США наразі відкидають можливість передачі Україні F-16. Хоча сама компанія-виробник вже заявила, що надасть винищувачі тим країнам, які віддадуть свої літаки Україні.

У середині березня стало відомо, що в США група сенаторів від обох партій тисне на Пентагон щодо передачі Україні F-16.

Нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг не виключив, що союзники таки зважаться надати Україні західні винищувачі, можливо, навіть F-16.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *