Українські військові прибули в США опановувати Patriot, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

На базу в Оклахомі прибули близько сотні українських військових, які навчатимуться працювати на системах протиповітряної оборони Patriot та їх обслуговувати. Про це повідомила спецкореспондентка американського Fox News Ліз Фрайден у своєму Twitter’i.

Журналістка опублікувала відео прибуття літака в аеропорту Форт Сілл. За її словами, ним прибули 90-100 українських військових для навчань на системах Patriot.

Про приліт українських бійців до Оклахоми пише й журналіст української служби Голосу Америки Остап Яриш. Він повідомляє, що наші захисники вже прибули на військову базу, де проходитимуть пришвидшену програму навчання, яку спеціально розробили.

«В Пентагоні для українських військових розробили пришвидшену програму тренування. За оцінками, вона займе кілька місяців (стандартна триває від півроку до року)», – додав остап Яриш.

Як писав Львівський портал, 21 грудня минулого року державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно оголосив про надання Україні нового пакету військової допомоги на 1,85 мільярда доларів, який уперше передбачає передачу системи протиповітряної оборони Patriot.

Згодом у Пентагоні заявили, що на підготовку до роботи на ЗРК Patriot українським захисникам потрібно буде кілька місяців. Попередньо відомо, що навчання мають проходити в третій країні.

На початку січня глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що процес передачі Україні ЗРК Patriot вже розпочався і ця система почне захищати державу «у максимально стислі терміни».

Слідом за США про поставку Україні ще однієї батареї Patriot заявила також Німеччина.

Довідково: ЗРК Patriot — передова система протиповітряної оборони великої дальності, яка є вкрай ефективною для перехоплення балістичних і крилатих ракет. Після отримання вона буде найефективнішою далекобійною системою оборони, яку Україна має від союзників із початку війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *