Зеленський і Резніков задоволені «Рамштайном-10»

Андрій Котенський

|

За підсумками 10-го «Рамштайну» – зустрічі консультативної групи з питань оборони України вдалося домовитися про посилення протиповітряної оборони, постачання боєприпасів та навчання українських військових за кордоном. Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков.

«Ramstein 10 вселяє оптимізм: посилення протиповітряної оборони, постачання боєприпасів, навчання та формування «броньованого кулака». Дякуємо міністру оборони США Ллойду Остіну за визначне лідерство та з друзям антикремлівської коаліції за отовність стояти з Україною до нашої перемоги», – повідомив Олексій Резніков.

У той же час Президент України Володимир Зеленський повідомив, що сьогодні був плідний міжнародний день для нашої держави, для нашого захисту.

«Відбулося чергове засідання у форматі «Рамштайн», уже десяте. Боєприпаси для наших воїнів, артилерія, танки, захист українського неба – усе це обговорювалось. Є рішення. Дякую Сполученим Штатам, які координують «Рамштайн», та всім нашим партнерам за незмінну готовність допомагати. Особливо зараз це важливо, коли відчувається, що російська агресія наближається до моменту, коли вона може надірватися. Немає такого терориста, який міг би нарощувати свій потенціал у протистоянні з вільним світом. Росія не виняток», – заявив Володимир Зеленський.

Водночас він закликав партнерів України постійно посилювати тиск за терор. Тиск у нашій обороні, у санкціях проти Росії, у знищенні шляхів обходу санкцій російською державою та її компаніями, у політичному та юридичному тиску.

«Що більше тиску буде, то швидшим буде рух до відновлення нашої територіальної цілісності й міжнародного правопорядку. Робимо все, щоб партнери це відчували. Цю необхідність тиснути й надалі. Крок за кроком. Безупинно», – додав він.

Окрім того президент окремо подякував Данії.

«І за новий оборонний пакет для України, і за рішення про спеціальний фонд допомоги нашій державі обсягом 7 мільярдів данських крон – це мільярд доларів США. Дуже вагомо. Дуже потрібно. Я дякую уряду й парламенту Данії, усьому данському суспільству. Саме такі рішення гарантують, що можна пришвидшити повернення миру Україні й стабільності всій Європі», – заявивив Володимир Зеленський.

Зустрічі у форматі «Рамштайн» – серія дипломатичних зустрічей міністрів оборони кількох десятків країн світу, що відбулися з метою синхронізації та прискорення надання військової зброї Україні для протистояння російському повномасштабному вторгненню та обговорення питань підтримки України після закінчення війни.

Зустрічі отримали назву за місце проведення першої – базі Повітряних сил США «Рамштайн» у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах.

Станом на 15 березня дев’ять країн заявили про свій намір передати Україні понад 150 танків Leopard. Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін перед десятим засіданням у форматі Рамштайн 15 березня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *