ОСТАННІ НОВИНИ

В Оксани Марченко арештували прихованих активів на 440 млн грн

Наталя Дуляба

|

Суд наклав арешт на приховані активи Оксани Марченко, яку підозрюють у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Їхня загальна вартість становить більше 440 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

Рішення суду стосується 6,8% акцій ПАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» ім. А.М. Кузьміна» у Запоріжжі, якими Оксана Марченко володіє через три офшорні компанії.

Це стратегічно важливе підприємство спеціалізується на промисловому виробництві майже тисячі видів сталі та металовиробів.

Арешт цих активів дозволить вберегти їх від перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь України.

Зазначимо, що наприкінці лютого суд також арештував майно Марченко на понад 5,6 млрд грн. Тоді йшлося про акції компаній, будинки, землю та автомобілі.

Дружині кума Путіна оголошено підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). Її обвинувачують у фінансуванні «Росгвардії» і МВД РФ.

У межах кримінального провадження наразі триває слідство.

Нагадаємо, Оксана Марченко – дружина нардепа, якого обвинувачують у державній зраді, та кума Путіна Віктора Медведчука. В одіозного політика і його дружини вже арештували 154 об’єкти майна, яхту Royal Romance за 200 мільйонів доларів, три квартири і дачу на Закарпаттізолотий вагон та 279 картин.

Згодом до списку арештованого майна додали ще два готельні комплекси, 8 га землі, банківські рахунки на 1,3 млн грн.

Влітку 2022 року в Оксани Марченко арештували землю у горах на Львівщині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *